Food and the city

Agenda

Flevo Campus organiseert en is betrokken bij diverse evenementen. Hieronder in de agenda vind je het overzicht van de alle inspirerende, leerzame en informatieve evenementen. Altijd leuk om in de gaten te houden. Heb je geen tijd om up-to-date te blijven? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

 1. FCSS 2021 FOTO2 Jaap van den Biesen Webres-25

  Summer School 2022

  Deelnemen aan de Summer School in 2022? Meld je aan via de link!

  Aanmelden

  Flevo Campus & Stadsboerderij Almere

  Gratis

 2. Placeholder graan

  FC-Café met verschillende generaties Chinees-Nederlandse horecaondernemers uit Almere

  Op woensdag 15 september organiseert kennisinstituut Flevo Campus de tweede editie van het FC-Café, een reeks gesprekken waar chefs, ondernemers, boeren, beleidsmakers en onderzoekers met elkaar in gesprek gaan over prangende voedselvraagstukken. Deze keer gaan we in gesprek met de kinderen van 'de afhaalchinees'.

  Traverse 1a, Almere-Stad

  Gratis

 3. IMGL5778

  Buurtdiner Buitengewoon in FC De Toekomst

  Stichting Buitengewoon Almere zamelt lokale voedseloverschotten in en stelt dat ter beschikking aan minimumhuishoudens in Almere. Een aantal woensdagavonden bereiden ze een gezonde maaltijd bij ons in FC de Toekomst.

  Traverse 1a, Almere-Stad

  Gratis

 4. P1150011

  Deadline inschrijving Food Pioneers Program

  Are you an (aspiring) entrepreneur eager to further develop your food business? Are you looking for an inspiring workplace and community that helps you grow both personally and professionally? Our Food Pioneers Program is the right fit for you! Registration is open until September 19.

  Sign up here

  free of charge

 5. Food Hub

  Korte Keten Diner

  Het Korte Keten Diner is een lokaal 3-gangendiner georganiseerd door stichting Flevo Campus en verzorgd door Samsam Kookt op woensdag 21 september van 18:00 tot 20:30 in FC de Toekomst aan de Traverse 1A, Almere-Stad. Producenten en ondernemers in Flevoland zijn welkom om aan te schuiven.

  Traverse 1a, Almere-Stad

  Kosteloos

 6. FLEVO CAMPUS FESTIVAL- (1)

  Flevo Campus Festival

  Op Flevo Campus Festival ga je in één middag op bezoek bij de meest vernieuwende en spraakmakende projecten rondom voedsel en de stad.

  Meer informatie en tickets

  Flevo Campus op de Floriade, FC De toekomst in Almere-Stad

  Gratis

 7. IMGL5778

  Buurtdiner Buitengewoon in FC De Toekomst

  Stichting Buitengewoon Almere zamelt lokale voedseloverschotten in en stelt dat ter beschikking aan minimumhuishoudens in Almere. Een aantal woensdagavonden bereiden ze een gezonde maaltijd bij ons in FC de Toekomst.

  Traverse 1a, Almere-Stad

  Gratis

Eerdere Evenementen

 1. Placeholder dakjes

  Womens Day High Tea Party in FC De Toekomst

  Op 9 augustus organiseert Sugar & Spice Creations samen met FC De Toekomst & De Volkskantine een Womens Day high tea party ter ere van alle Zuid Afrikaanse vrouwen in Nederland.

  Traverse 1a, Almere-Stad

  25,-

 2. IMGL5778

  Buurtdiner Buitengewoon in FC De Toekomst

  Stichting Buitengewoon Almere zamelt lokale voedseloverschotten in en stelt dat ter beschikking aan minimumhuishoudens in Almere. Een aantal woensdagavonden bereiden ze een gezonde maaltijd bij ons in FC de Toekomst.

  Traverse 1a, Almere-Stad

  Gratis

 3. aanbevolen voedselmuseum

  Opening Voedselmuseum in Almere Poort

  KOM KIJKEN, LUISTEREN, PROEVEN, RUIKEN en ETEN bij de opening van de nieuwe versie van het Voedselmuseum in Almere Poort. Op 17 juli opent het Voedselmuseum voor het tweede seizoen haar deuren op het landje van theatergezelschap Vis à Vis.

  Tickets hier

  Theathergezelschap Vis a Vis

 4. RP-F-00-6125-A

  Expositie 'Geurlandschap van de Toko'

  Kunnen we geuren die te maken hebben met het koloniale verleden beschouwen als cultureel erfgoed? Masterstudent Josephine Koopman onderzocht hoe mensen het geurlandschap van de toko zouden beschrijven en wat de geur van de toko oproept. In een nieuwe expositie laat zij zien dat het geurlandschap gevuld is met herinneringen en het de springplank vormt om het de hebben over vroeger en nu, culturele diversiteit en lokale identiteit.

  Iglo op de Flevo Campus

  Entree Floriade

 5. pexels-polina-tankilevitch-4187783

  Kom melktaart, mhallabia en manchego proeven!

  Wel eens van melktaart, mhallabia of manchego gehoord? Op woensdag 13 juli proef je tijdens onze minimarkt bekende en minder bekende zuivelproducten uit verschillende keukens. Ontdek zuivelproducten die je misschien nog niet eerder hebt geproefd en leer hoe andere Almeerders zuivel gebruiken voor culinaire toepassingen.

  FC de Toekomst, Traverse 1a

  Gratis

 6. Verlengd 1U7A3650

  Deadline inschrijving Summer School

  De inschrijving voor de Flevo Campus Summer School is geopend. Ook dit jaar kunnen er vijftien talentvolle en gemotiveerde jongeren (18-35) deelnemen aan de enige echte foodcamp voor voedselprofessionals (in spé). Aanmelden kan tot en met 19 juni 2022.

  Meld je aan

  Almere, Flevoland

  Gratis

 7. Free! FHH_KR_A0_V4_10mm-afloop

  Free Heri Heri for all!

  Op 1 juli is het Keti Koti: de herdenking van het slavernijverleden. Om daarbij stil te staan en om mensen met elkaar te verbinden delen het Comité 30 juni-1 juli Almere en stichting KIP Republic op die dag in Almere en vijf andere steden het gerecht heri heri uit. In Almere kan je zowel in de stad als op de Floriade voor een portie terecht bij de locaties van Flevo Campus.

  Campusterein Flevo Campus (Floriade)
  én:
  FC de Toekomst (Traverse 1a)

  GRATIS!

 8. pexels-picjumbocom-196643

  The Table is Set! Conference on Food Identity and European Cities

  This conference offers interactive presentations and debates between researchers, city representatives and food practitioners on new trends in the food system and cities’ role in it. The conference has a central focus on food identity and sociocultural inclusion with the specific setting of Almere as a highly diverse multicultural society. The programme offers various lectures of renowned speakers and several interactive workshops.

  Sign up here

  Conference Pavilion, Floriade Expo 2022

 9. Uitgesteld DSC-Anna Schouten Tekst en beeld-HR-23 (1)

  Almere schuift aan bij SamsamKookt

  Op dinsdagavond 21 juni koken ondernemers Eva en Fleur van Samsam Kookt een Flevolands driegangendiner voor €18,50 in FC de Toekomst in Almere-Stad. Met lokale producten en in samenwerking met Almeerse ondernemers nodigen we buurt- en stadgenoten aan uit om aan te schuiven.

  FC De Toekomst (Traverse 1a)

 10. Foodhub

  FC-Café met Koen Bokhorst (VVD) en Meke Smeulders (D66)

  Op woensdag 15 juni van 18:30 tot 20:30 organiseren we de eerste editie van FC-Café, een publieksbijeenkomst in café-setting waar beleidsmakers, ondernemers, boeren, voedselproducenten, wetenschappers of chef-koks hun mening met elkaar delen over actuele voedselvraagstukken. We trappen af met twee sprekers: Koen Bokhorst (raadslid Almeerse VVD) en Meke Smeulders (raadslid D66). Zij starten deze avond met hun visie op de (on)gezonde voedselomgeving in het stadscentrum van Almere.

  Meld je aan

  FC De Toekomst, Traverse 1a Almere

  Gratis

 11. Flevo Campus diner_Elisabeth Lanz Fotografie-41 (1)

  Start Flevo Campus Think Tank

  The sixth edition of Flevo Campus’ yearly Think Tank focuses on putting research to practice. Flevo Campus runs multiple research projects around the future of food consumption in urban food systems, such as Almere.

  Learn more
 12. high_res

  Earth Day x Food Wave

  Vier Earth Day 2022 met Food Wave! Flevo Campus en de gemeente Almere zijn onderdeel van Food Wave, een Europees samenwerkingsverband die jonge mensen verbindt om in actie te komen voor het klimaat.⁠ Kom op 22 april naar het online event van Food Wave en luister naar jonge activisten die vertellen over de rol die voedsel speelt in klimaatverandering.

  Signup or learn more

  ONLINE

 13. Flevo Campus diner_Elisabeth Lanz Fotografie-41 (1)

  Registration Deadline | Flevo Campus Think Tank 2022

  The sixth edition of Flevo Campus’ yearly Think Tank focuses on putting research to practice. Flevo Campus runs multiple research projects around the future of food consumption in urban food systems, such as Almere. Are you motivated to use your talent and involvement for a better food future? Register until April 10th.

  Register now

  Flevo Campus (at Floriade Park)

  free of charge

 14. Kom langs! Young Latin Afro Woman Drinking A Smoothie On The Street.

  Kom de allereerste Almere ijsthee proeven

  Op 23 maart schenken op onze onderzoekslocatie in centrum Almere de eerste lokale ijsthee, gebaseerd op de favoriete smaken van Almeerders. Kom jij proeven?

  Traverse 1a

  gratis

 15. Uitgesteld volkskantine

  Opening: De Volkskantine

  De Volkskantine (een samenwerking van Flevo Campus en Public Food) is een nieuwe publieke voorziening – vergelijkbaar met openbaar vervoer of sociale woningbouw – voor beter eten. Het combineert de functionaliteit van een Hema restaurant en de laagdrempeligheid van het eetcafé om de hoek met fantastische duurzame en gezonde maaltijden voor de prijs van de snackbar. De Volkskantine opent op 4 maart 2022 haar deuren in het centrum van Almere.

  De Volkskantine, Almere Centrum

 16. Sign up now Food Hub

  Deadline registration: Food Pioneers Program

  Are you an (aspiring) entrepreneur eager to further develop your food idea, business or project? Are you looking for an inspiring workplace and community that helps you grow both personally and professionally? Our Food Pioneers Program is the right fit for you!

  Sign up here

  The Village, Flevo Campus Almere

  Free

 17. Food Hub

  Opening de Village

  De Village wordt dé broedplaats voor voedselveranderaars, op het Floriadeterrein in Almere. We zeggen ‘wordt’, want de Village moet nog worden opgebouwd. ?️  En het mooie is: jij kunt daar deel van uitmaken! Want jij kunt, als (jonge) voedselprofessional, een van de eerste bewoners worden. Dat betekent: 6 maanden lang een gratis werkplek + toegang tot het beste onderwijs, netwerk en experts. Op de hoogte blijven? Check: flevocampus.nl/village

  Flevo Campus Almere

 18. GEANNULEERD Aeres-University_green-facade

  Opening Aeres Hogeschool

  Op 18 november wordt de groenste hogeschool van Nederland officieel geopend.  Aanmelden kan tot en met 11 november via deze link.

  Aeres Hogeschool

 19. GEANNULEERD Flevo-Campus-Live-lowres-10

  Flevocampus live

  Flevo Campus LIVE is an annual event for students and young professionals working or interested in the food system. During LIVE we invite you to take charge of your future as a changemaker. Expect: inspiring keynotes, a youth panel, hands-on workshops and great (local) food. Will we see you there?

  Flevo Campus Almere

 20. Flevo-Campus-Dialogues_Facebook_1200x630px

  Flevo Campus Dialogues: Floriade Edition

  On November 3rd the Flevo Campus Dialogues – Floriade Edition will explore the role of taste with the theme Taste for Change. The way we currently produce, buy and eat food has a major impact on our planet. We need to change our food systems to move towards a sustainable, healthy, fair and inclusive food culture. We want to discover what role taste can play in all this and you are invited to join us!

  Online

 21. FLEVOCAMPUS_HIGHRES-43

  Start Master of Science: Food Systems Innovation

  In september gaat de eerste master opleiding in de stad Almere van start! Het gaat om de éénjarige Engelstalige masteropleiding, Food Systems Innovation. Studenten worden opgeleid om innovatieve en praktische oplossingen te bedenken voor de uitdagingen van ons huidige voedselsysteem. Meer info of je aanmelden? Check: flevocampus.nl/de-eerste-masteropleiding-food-systems-innovation-is-een-feit/

  Aeres Hogeschool Almere

 22. Barts-Boekje-stadsboeren

  Talkshow: We Make The City Green

  We Make The City Green is een twee uur durende talkshow met diverse live-verbindingen naar Almere. Verder wordt er met lokale betrokkenen en partijen uit de Metropoolregio Amsterdam duiding gegeven aan de intenties voor en verwachtingen van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Hoe maken we samen de groen stad van de toekomst?

  Online

 23. Flevo Campus Summerschool

  Start Summer School

  In augustus gaat weer een nieuwe Summer School van start! Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie.

  Flevo Campus Almere

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website