Agenda

Lancering FC LOKAAL

Flevo Campus presenteert in samenwerking met Almeerse productontwikkelaars, chefs en retailers een merk van lokale producten onder het merk FC LOKAAL. Het doel van deze productlijn is: de consument centraal stellen. De officiële lancering vindt plaats op 9 september 2022. 
IMG_6387

Wanneer

Tijd

Waar

AH Oosterwold

Voedselstrategie Almere 

In haar voedselstrategie (2021-2025) benoemt de gemeente Almere de doelstelling om het lokale en regionale aanbod zichtbaar te maken voor een bredere doelgroep. Mede hiervoor heeft Flevo Campus het project Supermarkt van de Toekomst opgezet. Binnen dit project is o.a. de productlijn FC LOKAAL ontwikkeld. Deze productlijn, met als eerste twee producten de FC Chutney en FC Icetea, toont dat het mogelijk is om een volledig lokale korte keten op te zetten waarbij de Almeerse consument het uitgangspunt is.  

 In beide producten is sopropo een belangrijk ingrediënt. Deze exotische groente wordt in Almere in kassen geteeld en is bekend uit de Surinaamse keuken en vanwege zijn hoge gehalte vitaminen en mineralen.  

 Flevo Campus streeft ernaar een convenant met Almeerse supermarkten te sluiten over het in de toekomst liefst permanente aanbod van lokale producten die ten goede komen aan de bevolking van Almere. 

 FC LOKAAL 

Vanuit de toenemende druk op milieu en klimaat door globalisering, de kloof tussen boer en en een toenemend gedachteloos consumentisme dat nadelig uitpakt voor de gezondheid van de burger. Met deze kwesties in gedachte ontwikkelde kennisinstituut Flevo Campus het merk FC LOKAAL.  

 Projectleider Thera van Heuveln: ‘De producten van FC LOKAAL starten en eindigen bij de Almeerder. Dat betekent dat ze worden ontwikkeld vanuit de vraag van Almeerse consumenten, gemaakt worden met Flevolandse producten en worden verkocht in samenwerking met lokale ondernemers. Op die manier willen we het plaatselijke voedselsysteem versterken en bijdragen aan de waardering en veerkracht ervan.’  

 Dankzij Albert Heijn franchisenemers Bun en Weernekers zijn de ice tea en chutney ook gemakkelijk verkrijgbaar voor de Almeerse consument. 

 Lancering 

Op 9 september aanstaande van 16:00-17:00 uur vindt de officiële lancering plaats bij Albert Heijn Oosterwold (Margaret Cavendishweg 95, Almere) met startsein van Flevo Campus programmadirecteur Lenno Munnikes. Inclusief een tasting van de producten. Wil je aanwezig zijn? Stuur even een mailtje naar thera@flevocampus.nl.