Food and the city

Ondernemers: samen bouwen aan een duurzamer voedselsysteem

Om een duurzamer voedselsysteem te realiseren is innovatiekracht en ondernemerschap hard nodig. Daarom helpen we ondernemers die werken aan oplossingen voor een duurzamer voedselsysteem graag met kennis, onderzoek, tijd en verbindingskracht. Dat doen we door de expertises van onze verschillende partners te bundelen.

Flevo Campus helpt voedselondernemers verder

Wij kunnen je helpen bij vragen over onderzoeksmogelijkheden, product(door)ontwikkeling, labs, samenwerkingen, subsidies, educatie en nog veel meer. Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit, opschaalt of tegen bepaalde uitdagingen aanloopt. We doen er, samen met onze samenwerkingspartners, alles aan om je verder te helpen.

Ontdek programma’s, events en mogelijkheden

Onderzoek

We koppelen voedselgerelateerde ondernemersvragen aan onderzoekers, onderwijs en andere ondernemers, om samen tot passende oplossingen te komen. Daarnaast zijn ook Denk Tanks, actie- en fieldlabs en maatwerkprojecten mogelijk. Benieuwd naar de verschillende opties? Maak een afspraak via het formulier onderaan de pagina.

Kennisvouchers voor ondernemers

Als ondernemer heb je vaak innovatieve ideeën maar niet altijd de capaciteit om ze te onderzoeken en testen. Flevo Campus stelt onderzoekscapaciteit beschikbaar door middel van een voucher, die je als ondernemer kunt aanvragen om je kennisvraag te laten beantwoorden. Die voucher geeft ons de kans jou te koppelen aan praktijkonderzoekers van kennisinstellingen zoals Aeres Hogeschool of Wageningen University & Research die je kunnen helpen jouw voedselproduct of dienst te vernieuwen en/of verduurzamen. De kennis die hieruit voortkomt is openbaar: zo kunnen andere (startende) ondernemers er ook van profiteren. Lees hier meer over de kennisvoucher.

Food Pioneers Programma 

Voor startende voedselondernemers hebben we het Food Pioneers Programma, een jaarlijks traject waarin we een aantal startende, lokale voedselondernemers begeleiden met als doel hun product of dienst naar een hoger niveau te tillen. De deelnemers worden tijdens zes programmadagen gecoacht en begeleid en ontvangen trainingen.

Wil je meer informatie over het programma? Stuur dan een mailtje naar onze projectleider Thera van Heuveln (thera@flevocampus.nl).

  • Monavid-10

Flevo Lokaal 

Flevo Campus ondersteunt regionale voedselproducenten en brengt deze onder de aandacht bij consumenten. Onder de vlag van het merk Flevo Lokaal hebben we samen met voedselproducenten uit de regio en lokale ingrediënten een productlijn ontwikkeld. Nu verkrijgbaar in een select aantal Almeerse supermarkten! Ben jij een voedselproducent of ondernemer en ben je op zoek naar een springplank in de retail voor je lokale product? Wij bespreken graag de mogelijkheden met je! Neem contact met ons op via het afsprakenformulier onderaan deze pagina.

  • Mockup groep Flevo Lokaal

De Chefs Academy

De Low Food Chefs Academy is een initiatief van Low Food en Flevo Campus in samenwerking met Vermaat en Aeres Hogeschool Almere. In dit jaarlijkse programma, dat volledig in het teken staat van duurzame gastronomie, krijgen jonge chef-koks in opleiding les van toonaangevende chef-koks, productontwikkelaars, voedingswetenschappers en boeren uit binnen- en buitenland en leren hoe ze vanuit hun vak kunnen bijdragen aan een duurzaam en inclusief voedselsysteem.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier of stuur een mail naar hello@lowfood.nl

  • chef's academy 14 november 2023

Events 

Flevo Campus organiseert en is betrokken bij diverse inspirerende, leerzame en informatieve events voor ondernemers. Veel evenementen die wij zelf organiseren zijn bovendien openbaar en gratis bij te wonen! Neem een kijkje in onze agenda voor de aankomende evenementen.

Vestigingsplek

Ben jij opzoek naar een vestigingsplek voor jouw onderneming? We denken en helpen graag mee! Maak een afspraak via het afsprakenformulier onderaan deze pagina.  

Huur een unieke werkplek of eventruimte 

Flevo Campus is gevestigd in het prijswinnende, geheel circulaire pand The Natural Pavilion in Almere. Wil je een werkplek of vergaderruimte bij ons huren, of zoek je een locatie voor je event? Dat kan! Onze locatiemanager Nicky Meijer helpt graag verder via het e-mailadres: verhuurnp@flevocampus.nl. 

FoodHub

Elke dinsdagmiddag spreekuur voor ondernemers

Wil je graag sparren met een professional van Flevo Campus of één van onze partners over de bovengenoemde mogelijkheden? 

Je kunt elke dinsdagmiddag tussen 15:30 uur en 16.30 uur bij ons terecht (in overleg is een ander moment ook mogelijk)Maak gebruik van het formulier onderaan deze pagina om een afspraak te plannen, en omschrijf je vraag zo gedetailleerd mogelijk.

Na ontvangst van je aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Tijdens het gratis spreekuur inventariseren we samen welke mogelijkheden het beste passen. 

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Je naam(Vereist)

Hoe kunnen wij je bereiken?

We gaan graag met je in gesprek. Hoe kunnen we in contact komen?
Je e-mailadres(Vereist)
Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website