Food and the city

Hulp nodig bij onderzoek en innovatie?

Ben je een ondernemer uit Flevoland met een innovatief idee om het voedselsysteem te verduurzamen, maar loop je tegen de grenzen aan van je eigen onderzoekscapaciteiten? Vraag een voucher voor onderzoek en innovatie aan ter waarde van maximaal 10.000 euro!

Flevo Campus Portretreeks - Jaap van den Biesen � Ayella-5

Voor wie is de voucher?

Als ondernemer zit je altijd vol plannen. Je hebt een innovatief idee maar loopt tegen de grenzen aan van je eigen onderzoekscapaciteit. Als je wil starten, groeien of innoveren, helpt de kennisvoucher jou om de volgende stap te zetten.

Vind een kennispartner

Flevo Campus stelt onderzoekscapaciteit beschikbaar door middel van een voucher, die je als ondernemer kunt aanvragen om je kennisvraag te laten beantwoorden. Samen met praktijkonderzoekers van Flevo Campus en kennisinstellingen zoals Aeres Hogeschool ga je aan de slag voor het vernieuwen en/of verduurzamen van jouw voedselproduct of dienst.

Cases

Enkele voorbeelden van voorgaande kennisvragen zijn het onderzoek van een Flevolandse brouwer die graag lokaal gerst wilde verbouwen, zes wijnbouwers die wilden weten of er gisten zijn die alleen in de polder voorkomen of een onderzoek op aanvraag van DutchSoy of er voldoende eiwitten zitten in soja geteeld in Nederland.

Bekijk het voorbeeld van Floating Future. Zij bouwen met behulp van de voucher aan een drijvende boerderij op het weerwater.

Hoe help jij de consument?

De kennisvoucher is specifiek, maar niet uitsluitend, bedoeld voor ondernemers die een maatschappelijke impact willen maken op gastronomisch vlak. Een belangrijk uitgangspunt voor het onderzoek is dat er gekeken wordt hoe het onderzoek direct van betekenis kan zijn voor de (Flevolandse) consument. Horizon Flevoland biedt begeleiding in het vertalen van de onderzoeksresultaten naar de praktijk, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een solide business case.

Praktische zaken

De waarde van de voucher is afhankelijk van de omvang van het onderzoek dat nodig is om je kennisvraag te beantwoorden. De waarde bedraagt maximaal 10.000 euro. De kennispartner zal op basis van je kennisvraag een begroting van het onderzoek (het te verrichten werk) maken. Mogelijk worden er studenten ingezet om eenvoudige kennisvragen te beantwoorden. Over de totale omvang van de voucher dien je 25% cofinanciering bij te dragen (dit mag ook in ondernemersuren). Horizon Flevoland, projectpartner van de Flevo Campus, ondersteunt je in het traject van het formuleren van de vraag tot aan de oplevering van de onderzoeksresultaten.

Procedure

Je kan online een kennisvoucher aanvragen. Als wij de aanvraag hebben ontvangen nemen wij contact met jou op om te kijken welke kennispartner het beste past bij jouw aanvraag. De aanvraag wordt in combinatie met een projectplan voorgelegd aan de beoordelingscommissie.

Wil jij een voucher ontvangen voor jouw onderneming?

Dien dan je aanvraag in via onderstaand aanmeldformulier. Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Mandy van Vugt via e-mail mandy@horizonflevoland.nl of telefonisch via +31 6 1017 1614.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 7

Over je bedrijf

Je kennisvraag

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website