Wat
Panelgesprek over 'The World of Sugar', het nieuwe boek van historicus Ulbe Bosma. Met o.a. Flevo Campus directeur Lenno Munnikes.
Panelgesprek over 'The World of Sugar', het nieuwe boek van historicus Ulbe Bosma. Met o.a. Flevo Campus directeur Lenno Munnikes.
SPUI 25
Amsterdam
In zijn nieuwe boek The World of Sugar: How the Sweet Stuff Transformed Our Politics, Health, and Environment over 2,000 Years (Harvard University Press) beschrijft historicus Ulbe Bosma hoe suiker gedurende 2500 jaar het leven op ieder continent transformeerde. De productie van het zoet creëerde en verwoestte culturen; suiker had verreikende gevolgen voor het dieet van mensen, beïnvloedde politiek beleid en noodzaakte de roep om vrijheid.
Samen met historici Charlotte Kleyn en Lenno Munnikes en politiek ecoloog Esther Marijnen schijnt Ulbe Bosma maandagmiddag zijn licht over dit invloedrijke product: zijn historische longue durée, zijn impact op de literaire verbeelding en zijn huidige betekenis voor gezondheid en milieu.
Met een videobijdrage van Cynthia McLeod, auteur van Hoe duur was de suiker?
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion
Arboretum West
1325 WB ALMERE
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion
Arboretum West
1325 WB ALMERE
Een smaakvolle avond over goede granen op ons bord. Hoe gezond is tarwe en hoe brengen we innovatie in de keuken met dit eeuwenoude gewas? Ontdek het tijdens de tweede aflevering ‘Tasty Tarwe’ in Pakhuis de Zwijger.
Meld je aan!Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Gratis