Agenda

Programmareeks ‘De Graan Gesprekken’ afl. 2: Tasty Tarwe

Een smaakvolle avond over goede granen op ons bord. Hoe gezond is tarwe en hoe brengen we innovatie in de keuken met dit eeuwenoude gewas? Ontdek het tijdens de tweede aflevering ‘Tasty Tarwe’ in Pakhuis de Zwijger.
pexels-helloaesthe-20410049

Wat

Eva Jansen, Anneke Geraads, Rogier Scherpbier, Linda van Zonsbeek, René van der Veer

Wanneer

Tijd

Waar

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Meld je aan!

Op het bord van de toekomst hebben granen een glansrol. Een feest voor (thuis)koks, want iedere graansoort en teeltlocatie heeft zijn eigen kwaliteiten. Graan is het meest gegeten ingrediënt ter wereld, maar de grote diversiteit is door efficiëntie en schaalvergroting verloren gegaan. Daarnaast wordt circa ¾ van het graan wereldwijd verwerkt tot veevoer. Zonde, want we kunnen hier ook heerlijke gerechten van koken voor mensen.

Het tweede programma in de reeks ‘De Graan Gesprekken’ gaat over eetcultuur, nieuwe gewoonten en vergeten granen met de focus op (bak)tarwe. Graan als basis voor brood, maar ook voor speciaal bier, sojasaus en plantaardige burgers. Hoe smaakt goed graan? Wat doet tarwe voor onze gezondheid? Welke innovaties kunnen we op ons bord verwachten?

Moderator Desiree Hoving gaat tijdens deze avond in gesprek met voedingsdeskundigen, bakkers, brouwers en andere graankenners over goed en gezond graan:

Talkshow & Graandiner

Geniet vóór de talkshow van een uniek Graandiner: een speciale daghap op basis van bijzondere granen van Nederlandse bonen. Deze heerlijke maaltijd kost 24 euro (inclusief drankje en servicekosten). Reserveer voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.