Agenda

De wondere wereld van microben & koken met verstoten groenten

Kom op zondag 27 augustus naar Utopia eiland waar je je kunt onderdompelen in de wereld van microben en deel kan nemen aan een unieke kookworkshop met groenteresten!
Landmaal_sigridspinnox-78-1024x683

Wat

Sien Vanmaele
Sharmila Baidjnath Misier
Voedselmuseum 'n Wilde Keuze

Wanneer

Tijd

Waar

Utopia Eiland
Almere

Bestel tickets

Op zondag 27 augustus strijkt het Voedselmuseum ‘n Wilde Keuze neer tussen de bomen van Utopia Eiland. Een bijzonder stukje Almeerse boslandbouw, waar een grote groep enthousiastelingen laat zien hoe de rijkdom van ecosysteemherstel er uit kan zien midden in de stad.

Wat ga je doen?

Deze middag bestaat uit twee delen. Eerst neemt theatermaker Sien Vanmaele je onder de noemer ‘het altaar der verstoten voedselwaren‘ mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van de micro-organismen die ons eten lekkerder, makkelijker te verteren en langer houdbaar maken. Daarna ga je met chef Sharmila Baidjnath Misier op ontdekkingstocht door de oogst van Utopia Eiland. Je leert hoe je de verstoten onderdelen van je favoriete groenten alsnog kunt verwerken tot heerlijke maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan culinaire eigenschappen van de loof van de wortels.

Twee rondes, twee kansen!

Zowel het altaar als de kookworkshop vinden deze zondagmiddag twee keer plaats. De eerste ronde begint om 13:30 uur, de tweede ronde om 15:30 uur. Elke ronde duurt anderhalf uur.

Vind alle informatie op de website van ’n Wilde Keuze!