Agenda

Kick-off: Flevolandse Technasia tegen voedselverspilling

350 leerlingen van Flevolandse Technasia gaan in het kader van de Verspillingsvrije Week (11 tot 17 september) gedurende acht weken aan de slag met hun ideeën om voedselverspilling bij hen thuis tegen te gaan.
technasia foto

Wanneer

Tijd

Waar

Natural Pavilion
Arboretum West
Almere

In het kader van de Verspillingsvrije Week (11 tot 17 september) gaan 350 leerlingen van Flevolandse Technasia gedurende acht weken aan de slag met hun ideeën om voedselverspilling bij hen thuis tegen te gaan. In opdracht van gemeente Almere en Flevo Campus zullen de leerlingen een aantal dagen de voedselverspilling bij hen thuis in kaart brengen. Daarbij betrekken ze ook de mensen die met hen ‘aan de keukentafel’ zitten, zoals familie en vrienden.

Programma

Er zijn drie onderdelen:

  1. de leerlingen krijgen een introductie tot het onderwerp van voedselverspilling en doen een eerste aanzet voor hun onderzoek.
  2. Daarna proeven ze in groepjes chutneys, jam en salsa’s en praten aan de hand daarvan met elkaar over het eten uit hun cultuur, wat voor reis dit eten heeft afgelegd en wat eten voor hen lekker maakt.
  3. Ter afsluiting doen ze mee aan een Verspillingsvrije quiz, en maken ze zelf pickles met geredde ingrediënten.

Bij deze Flevolandse voedselverspillingsopdracht zijn de gemeente Almere, het lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken van Aeres Hogeschool Almere, de organisatie The Waste to Success en Jong Leren Eten Flevoland betrokken. Op 6 december worden de beste ideeën en ontwerpen van de leerlingen gepresenteerd op een eindexpositie.