Agenda

Low Food Symposium 2023

Het belang van duurzaamheid is groeiende binnen de gastronomie. Tegelijkertijd is het voor gastronomie moeilijk om de stap naar de praktijk te maken. Wat maakt gastronomie écht duurzaam, en welke stappen kunnen er nu al gezet worden?
V2 4th symposium IG vierkant (1)

Wat

Sprekers onder andere:
Fatmata Binta
Angela Dimayuga
Chris Ying

Wanneer

Tijd

Waar

Rijksmuseum Auditorium

Koop je tickets hier

Duurzaamheid in gastronomie is een groter thema dan ooit. We kennen inmiddels allemaal de verhalen over plantaardig, minder afval en lokale producten van kop tot staart. Tegelijkertijd heeft deze ontwikkeling ervoor gezorgd dat er een hoop aannames, keuzes op basis van “gut feeling” en onvolledigheden het begrip binnen zijn geslopen.

“Duurzaamheid” is voor veel mensen een holle frase geworden, waarbij het voor de gastronomie moeilijk is om de stap naar de praktijk te maken. Maar dit ontslaat de gastronomie niet van de plicht om vandaag al aan de slag te gaan met wat er al langer bekend is. Welke aannames bestaan er over duurzaamheid? Wat maakt gastronomie nou écht duurzaam, en welke stappen kunnen er nu al gezet worden?

Het komende Low Food Symposium steekt een kritische peilstok in de grond namens de voedselbeweging.

Tickets zijn hier te verkrijgen: https://www.lowfood.nl/symposium

  • Fatmata Binta ZW
  • Chris Ying Low Food
  • Angela Dimayuga ZW