Agenda

Boekpresentatie 'foerageren of fabrieksworst' & opening FC De Toekomst & De Volkskantine

Als het op voedselonderwerpen aankomt faciliteert Flevo Campus zowel denken als doen. Op 13 mei komen die twee samen in de gecombineerde boekpresentatie van onze jaarlijkse essaybundel en de opening van zowel FC De Toekomst als De Volkskantine. We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
Foerageren of fabrieksworst

Wat

Schrijvers van de essaybundel
Janno Lanjouw
Lenno Munnikes

Wanneer

Tijd

Waar

Casa Casla (Weerwaterplein 3 in Almere)

Meld je hier aan

Hoe eten moderne stedelingen in de komende eeuw? Wie het antwoord daarop wil weten kijkt, behalve naar de toekomst, ook naar het heden en verleden. En wie invloed wil uitoefenen op de toekomst, die onderneemt actie.

Als het op voedselonderwerpen aankomt faciliteert Flevo Campus zowel denken als doen. Op 13 mei komen die twee samen in de gecombineerde boekpresentatie van onze jaarlijkse essaybundel en de opening van zowel FC De Toekomst als De Volkskantine. 

We willen jou van harte uitnodigen om deze heugelijke feiten te komen vieren en tegelijkertijd en laten zien hoe Flevo Campus het denken over het stedelijk voedselsysteem van de toekomst omzet in daden.

Het programma

Inloop in Casa Casla |16:00 uur

Book launch: Foerageren of fabrieksworst | 16:30 tot 17:30 uur

De Flevo Campus essaybundel viert zijn vierde editie. Het is een selectie van negen essays over het verleden, het heden en de toekomst van het stedelijk voedselsysteem. De bundel wordt gepresenteerd in een levendig programma met interviews met de auteurs en het aanbieden van het eerste exemplaar aan de wethouder.

Opening FC De Toekomst & De Volkskantine | 17:30 – 18:30 uur

We lopen gezamenlijk van Casa Casla naar de Traverse 1a (ongeveer vijf minuten lopen), waar de officiële opening van FC De Toekomst, de onderzoeks- en actie-dependance van Flevo Campus in het stadshart van Almere plaats zal vinden. FC De Toekomst deelt haar locatie met De Volkskantine, het eethuis waar gezonde en duurzame maaltijden worden geserveerd en tegelijkertijd ingericht is als onderzoeksproject. Bekijk hieronder het item van NOS over De Volkskantine: