Agenda

Lezing 'Mijn 1000 soorten tuin'

Ecoloog, tv-presentator en prijswinnend natuurfotograaf Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om in één jaar 1000 soorten in zijn tuin in Utrecht waar te nemen. In zijn lezing ‘Mijn 1000 soortentuin’ vertelt hij alles over zijn verrassende zoektocht.
Luc Hoogenstein

Wat

Luc Hoogenstein

Wanneer

Tijd

Waar

Natural Pavilion
Arboretum West
Almere

Meld je aan!

Kom op dinsdag 28 mei naar The Natural Pavilion in Almere voor een bijzondere avond met ecoloog, tv-presentator en prijswinnend natuurfotograaf Luc Hoogenstein. Van 19.30 tot 21.30 uur neemt Luc je mee op een inspirerende reis door zijn tuin in Utrecht, waar hij de uitdaging aanging om in één jaar maar liefst 1000 verschillende soorten te ontdekken.

Op safari in eigen tuin

Tijdens de covid-epidemie was Luc, net als velen van ons, genoodzaakt om vaker thuis te werken. Verre van ideaal voor een ecoloog bij Natuurmonumenten! Om zijn natuurbehoefte toch te vervullen ging hij in de pauzes van het werk maar op zoek naar beestjes en plantjes in zijn eigen habitat: de voortuin. Deze zoektocht liep volledig uit de hand en overtrof zijn stoutste verwachtingen, zowel qua aantal soorten als qua bijzondere waarnemingen. Hij ontdekte in zijn klimop zelfs een nieuwe soort voor Nederland!

Hoeveel soorten het uiteindelijk geworden zijn? Dat zal Luc uit de doeken doen in een bevlogen lezing vol leuke verhalen, anekdotes en natuurfoto’s uit eigen Utrechtse tuin. Leer meer over de diversiteit van het leven dat zich verschuilt in onze eigen tuinen en ontdek hoe ook jij je eigen groene oase kunt creëren.

Aanmelden is gratis!
Aanmelden voor deze boeiende lezing is gratis en kan via https://groenebuuralmere.nl/lezing-mijn-1000-soorten-tuin-luc-hoogenstein. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om het boek ‘Mijn 1000 soortentuin’ aan te schaffen en te laten signeren door Luc zelf.

Mis deze unieke kans niet om meer te leren over de wonderen van de natuur recht voor onze deur. We zien je graag op 28 mei in The Natural Pavilion!