Agenda

Themamiddag over voedselzekerheid

Iedereen moet eten, maar niet iedereen heeft toegang tot goede en gezonde voeding. Hoe komt dat, en wat kunnen we doen om dat te veranderen? Laat je inspireren en praat mee op onze themamiddag!
220408_The Natural Pavilion_Floriade_kl

Wat

Bijeenkomst met bijdragen van o.a. Floris Visser, Abdelhamid Idrissi, Bas Turk en Don Varekamp

Wanneer

Tijd

Waar

Natural Pavilion
Arboretum West
Almere

Meld je aan!

Op donderdag 2 maart organiseert Flevo Campus een bijeenkomst over het thema voedselzekerheid. Want hoewel iedereen moet eten, heeft niet iedereen gelijke toegang tot goede en gezonde voeding. Wat je eet wordt door veel factoren bepaald. Factoren die mensen niet altijd zelf in de hand hebben: inkomen, het aanbod in de wijk, je zogenaamde ‘voedselvaardigheden’ en of je goed in je vel zit. Dus wat kunnen we doen om voedsel eerlijker en rechtvaardiger te maken?

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met ondernemers die praktische oplossingen bieden die op korte termijn bijdragen aan een gezondere toekomst. Tegelijkertijd blikken we met initiatiefnemer Floris Visser terug op het testjaar van de Volkskantine in Almere, waarbij we een jaar lang hebben onderzocht hoe een basisvoorziening voor betaalbaar, goed eten eruit kan komen te zien.

Wie zijn de sprekers?

Floris Visser volgde het Dutch Art Institute (MA) en studeerde eerder Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen en daarna Taal- en Cultuurstudies (BA). Hij is bedenker en uitvoerder van De Volkskantine, een basisvoorziening voor goed en gezond eten. In De Volkskantine kun je een gezonde en duurzame maaltijd eten voor de prijs van een snackbarmaaltijd.

Abdelhamid Idrissi studeerde Bouwkunde maar kwam na zijn studie tot het besef dat hij kwetsbare kinderen wilde helpen. Hij richtte Stichting Studiezalen op, werd in 2019 gekozen tot Amsterdammer van het Jaar, is Professor of Practice voor Diversiteit & Inclusie bij de Hogeschool van Amsterdam én bedenker en oprichter van Supermarkt FRIS, waar arme gezinnen gratis boodschappen kunnen doen.

Bas Turk is (sociaal) ondernemer en mede-oprichter van Tommy Tomato. Dit bedrijf bezorgt betaalbare warme lunches vol groenten op basisscholen. Elke lunch bevat 60-100% van de ADV groente.

Don Varekamp deed HBO Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en is bedenker en maker van Foodcounts, de app die voedselverspilling tegengaat en voedselgelijkheid bevordert.