Agenda

Programmareeks ‘De Bonenrevolutie’, afl 3: Van boon tot bord

Na twee eerdere, succesvolle afleveringen organiseert Flevo Campus in samenwerking met Pakhuis de Zwijger op donderdag 8 februari aanstaande de derde en laatste bijeenkomst van de bonenrevolutiereeks.
ivan-dostal-hJ43iOt19qs-unsplash

Wat

Michael Lusink, Joël Broekaert, Willemijn Vermeer e.a.
Moderator: Nienke de la Rive Box

Wanneer

Tijd

Waar

FOOD FORUM
ARBORETUM WEST 100
ALMERE

Reserveer je plek

Het onderzoek naar de bonenketen en de gesprekken met experts van de afgelopen maanden hebben een heleboel kennis opgeleverd. Met die kennis bedachten wij de ‘bonenstaak’: een innovatieve aanpak om de bonenrevolutie te ontketenen en de Nederlandse consument meer bonen te laten eten. Het whitepaper waarin we die aanpak hebben vervat wordt feestelijk gepresenteerd tijdens deze laatste talkshow in de reeks, en de inhoud wordt besproken in een panelgesprek. Alle bezoekers gaan naar huis met een exemplaar van het whitepaper!

Het programma

  • Introductie door culinair journalist Joël Broekaert
  • Feestelijke lancering Flevo Campus whitepaper ‘De Bonenrevolutie’
  • Panelgesprek met o.a. foodondernemer Michael Luesink, mede-oprichter van Willicroft Brad Vanstone  en hoofddocent en senior onderzoeker eiwittransitie Hogeschool van Amsterdam Willemijn Vermeer.

Talkshow & Bean meal

Geniet vóór de talkshow van een Bean Meal: een speciale daghap op basis van bonen van Nederlandse bodem. Deze heerlijke maaltijd kost 22 euro (inclusief drankje en servicekosten). Reserveer voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.

LET OP: de bijeenkomst is alleen op locatie te volgen in het Food Forum in Almere! Er is deze keer geen livestream.

  • boon culinair
Bean Deal

Op 10 februari 2024 is het Wereldpeulvruchtendag. Voor een hele week, van 3 tot en met 10 februari, wordt Nederland omgetoverd tot een waar peulvruchtenparadijs en kun je op verschillende plekken genieten van een #beanmeal (georganiseerd door beandeal).