Agenda

Open Groen Dag 2023: rondleidingen op Utopia Eiland

Kom tijdens Open Groendag 2023 naar Utopia Eiland en laat je verrassen tijdens een rondleiding langs schooltuinen, voedselbos en de stadstuinderij!
UtopiaEiland_Stadstuinderij-scaled

Wanneer

Tijd

Waar

Utopia Eiland
Almere

Ontdek hoe ecosysteemherstel kan worden gerealiseerd tijdens een ontdekkingsroute door de natuur!

Stel je voor: een eiland met ongekende diversiteit. Een baai en drie bijzondere landschappen. Door het gebied kronkelt een ontdekkingsroute waarlangs je leert over jouw relatie met de natuur. Stichting Weerwoud laat je zien hoe rijk ecosysteemherstel kan zijn.

De sleutel om dit te bereiken? Landbouw met bomen, struiken en vaste planten, ofwel: herstellende landbouw – van akker tot stadsgroen. Misschien wel dé oplossing op het vraagstuk van deze generatie.

Via een inhoudelijke rondleiding (om 12.00 uur en om 14.00 uur) leer je de drie landschappen Schoolplein, Voedselbos en Stadstuinderij kennen.

De rondleiding is toegankelijk voor jong en oud, rolstoel of ter been. Maximaal 20 personen per rondleiding. Aanmelden is niet nodig, en: vol is vol!

Locatie
Utopia eiland herken je aan de rood-wit gestreepte uitkijktoren midden op het eiland. De rondleiding start ten westen daarvan op het Plein van het Agroforestry Perceel. Je kunt het plein vinden door op Google Maps te zoeken op ‘Weerwoud’. Heb je geen Google Maps? Neem dan het houten vlonderpad links van het grote cortenstalen informatiebord over Agroforestry, precies op de hoek van de weg genaamd Arboretum West.