Agenda

Inauguratie Esther Veen

Dr. Esther Veen is als lector stedelijke voedselvraagstukken verbonden aan Wageningen Universiteit, Aeres Hogeschool en Flevo Campus. Op 12 oktober is haar inauguratie.
Esther Veen

Wat

Esther Veen

Wanneer

Tijd

Waar

Aeres Hogeschool Almere

Meld je aan via de site van Aeres

Gezonder en duurzamer eten, minder voedsel verspillen: veel mensen willen het wel, maar het is lastig in de praktijk te brengen. Want hoewel eten een belangrijke sociale activiteit is, is het ook een alledaagse aangelegenheid waar we niet altijd uitgebreid bij stilstaan. Dit routinematige karakter staat verandering soms in de weg.

Het lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken gaat de komende jaren de voedselroutines van verschillende groepen mensen in de Almeerse samenleving in kaart brengen om beter te begrijpen hoe en waarom deze veranderen. Er is specifieke aandacht voor hoe mensen de voedselomgeving gebruiken en beïnvloeden, of en hoe een plantaardig voedselpatroon normaliseert en hoe voedselverspilling kan worden verminderd.

Per 1 juli 2021 is Esther Veen in opdracht van Flevo Campus als Lector Stedelijke Voedselvraagstukken aan Aeres Hogeschool verbonden. In deze functie legt zij de link tussen voedsel en Almere, onderzoek en onderwijs, en Aeres Hogeschool Almere en Flevo Campus. Op 12 oktober wordt Esther Veen officieel geïnstalleerd.