Agenda

Programmareeks ‘De Bonenrevolutie’, afl 2: Kerstboon

Flevo Campus brengt in samenwerking met Pakhuis De Zwijger de driedelige programmareeks ‘De Bonenrevolutie’. In de tweede aflevering gaan we samen met chefs en andere smaakmakers opzoek naar de meest smaakvolle bonen voor ons menu van de toekomst.
Screenshot 2023-11-13 at 21.34.50

Wat

Joël Broekaert, Lotte Vermeer, Nina Olsson, Atze-Jan van der Groot, Rocus Troost, Pepijn Schmeink

Wanneer

Tijd

Waar

Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Meld je aan

Boterboon, bruine boon, kikkererwten, kievitsboontjes, groene erwt, kapucijners, pronkboon, enzovoorts, enzovoorts. Op Hollandse bodem worden een heleboel soorten bonen geteeld. Allemaal met een eigen unieke smaak.

Tijdens deze tweede van drie talkshows geven chefs en andere smaakmakers een kijkje in de keuken om de boon weer op de kaart te zetten. Een avond vol inspiratie voor iedereen die houdt van koken of lekker eten. We gaan op zoek naar de meest smaakvolle bonen voor ons menu van de toekomst.

Voorafgaand aan de talkshow kun je deelnemen aan een speciaal bonenkerstdiner op basis van Nederlandse bonen! Kosten: € 22,- inclusief een drankje.

_DSC7174

In deze programmareeks krijgt de (Nederlandse) boon de hoofdrol. We gaan proeven, praten en onderzoeken. In iedere talkshow staat smaak centraal en maken we verbinding met voedselproductie, ons menu van morgen en oplossingen in beleid en praktijk. Waarom willen we meer bonen eten en telen? Wat vinden we lekker? Welke bonen worden de smaakmakers van de toekomst? Een programma over de potentie van dit ondergewaardeerde ingrediënt.