Agenda

Expositie 'Geurlandschap van de Toko'

Kunnen we geuren die te maken hebben met het koloniale verleden beschouwen als cultureel erfgoed? Masterstudent Josephine Koopman onderzocht hoe mensen het geurlandschap van de toko zouden beschrijven en wat de geur van de toko oproept. In een nieuwe expositie laat zij zien dat het geurlandschap gevuld is met herinneringen en het de springplank vormt om het de hebben over vroeger en nu, culturele diversiteit en lokale identiteit.
RP-F-00-6125-A

Wanneer

Waar

Iglo op de Flevo Campus

Expositie op de Flevo Campus

Rondom haar masteronderzoek ontwikkelde Josephine een expositie die vanaf 15 juli te zien zal zijn op de Flevo Campus. In de Iglo, onze expositieruimte, komt een kleine tentoonstelling waarin de geschiedenis en het geurlandschap van de toko centraal staan. De tentoonstelling omvat beeldmateriaal en een geurkunstwerk geïnspireerd op de karakteristieke geuren van de toko.

Bezoekers worden uitgenodigd om de ‘geur van de toko’ te ruiken via een speciale geurinstallatie en stil te staan bij wat deze geur oproept. Ook zijn enkele foto’s te zien die een beeld geven van de geschiedenis van toko’s. De historische foto’s zijn afkomstig van het Rijksmuseum, het Nederlands Fotomuseum en het Stadsarchief Amsterdam.

Bezoekersinformatie

Wil je de expositie bezoeken? De expositie bevindt zich op de Flevo Campus in het Floriade Expo 2022 park, nabij de Weerwater ingang. Voor een bezoek aan de Floriade is een geldig entreeticket nodig.