Agenda

Stadslandbouw MatchMarkt

Oosterwold is een bijzondere Almeerse wijk waar stadslandbouw een integraal deel van het ontwerp uitmaakt. Om de kansen daarvan voldoende te benutten organiseert de gemeente een 'matchmarkt' gericht op het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van diensten op het gebied van stadslandbouw.
Oosterwold

Wanneer

Tijd

Waar

Gebiedskantoor Oosterwold
Burchard de Volderstraat 14
ALMERE

In Oosterwold doen alle bewoners aan stadslandbouw. Ieder initiatief vult dit op zijn of haar eigen manier in: alleen, of met de buren, in een vereniging of een collectief. Dat laatste is handig voor de initiatieven die een dermate groot perceel hebben dat het meer dan een dagtaak zou zijn om alles zelf te onderhouden. Bedrijven kennen dezelfde uitdaging, zij hebben immers ook vaak grote percelen terwijl hun business vraagt om een andere focus. Dan kan je dus wel wat hulp gebruiken en die vind je op deze MatchMarkt.

Vrije toegang

De markt is vrij en zonder aanmelding te bezoeken! Ga langs de aanbieders, leg contacten en maak afspraken. Vooral voor initiatiefnemers en ondernemers die staan te popelen om grond te kopen, pachten of simpelweg in gebruik over te nemen voor stadslandbouw is het interessant om langs te komen. Let op: de borging van stadslandbouw en voedselproductie is wel een voorwaarde om voor een kavel in aanmerking te komen.

Oproep!

Wil jij jezelf of je bedrijf presenteren op deze markt en je mede-Oosterwolders (op weg) helpen met hun Stadslandbouw? Meld je dan uiterlijk 22 mei 2024 aan om een plek te reserveren via stadslandbouwoosterwold@almere.nl. En reserveer vast de datum van 8 juni in je agenda. Er is voor iedereen wat te doen en te beleven en het wordt ongetwijfeld een groot succes!