Agenda

Presentatie Flevo Campus essaybundel 2023

De nieuwe essaybundel is er! Dit jaar staan er weer negen essays klaar onder de titel Oestersalons, bakeljauwbitterballen en donutzaken. Op vrijdag 7 juli wordt de bundel feestelijk gepresenteerd met een inhoudelijk programma waar onder andere wethouder Jesse Luijendijk aanwezig zal zijn.
Mockup 2023

Wat

Lenno Munnikes
Jesse Luijendijk
Janno Lanjouw
e.a.

Wanneer

Tijd

Waar

The Natural Pavilion
Arboretum West
Almere

Meld je aan!

Voor alweer het vijfde jaar op rij presenteert Flevo Campus onder redactie van Janno Lanjouw een essaybundel. Deze editie staat in het teken van de relatie tussen voedsel, de stad en de stedeling. In negen essays behandelen vooraanstaande journalisten, wetenschappers, denkers en kunstenaars uiteenlopende onderwerpen, zoals de vraag waarom je kleine voedselretailers in de stad wil behouden (omdat ze tegenwicht bieden aan supermarkten en fastfoodketens). Of het ‘oer-Hollandse’ broodje paling, een gerecht dat nog bestaat, hoewel de vis in dat broodje voor ruim 90 procent is verdwenen. En nog veel meer!

Op vrijdag 7 juli aanstaande vindt de feestelijke presentatie van Oestersalons, bakeljauwbitterballen en donutzaken plaats in Natural Pavilion, de standplaats van Flevo Campus. Met een panelgesprek met onder andere wethouder Jesse Luijendijk, een gezellige borrel met – hoe kan het ook anders – lekkere versnaperingen na afloop belooft het een boeiende middag te worden. En: alle bezoekers krijgen een exemplaar van de bundel mee naar huis!

Mis het niet, meld je nu aan!

  • Lenno spreekt