Agenda

Data Dilemma's: de voedseltransitie

Één van de duurzame ambities in de Metropoolregio Amsterdam is een lokale, transparante voedselketen. Maar: wat is lokaal? Wat is duurzaam? En hoe gaan we om met data in de voedselketen?
Data dilemma's

Wat

O.a. Lenno Munnikes, Kees-Willem Rademakers, Jan Wester

Wanneer

Tijd

Waar

AMS Institute
Kattenburgerstraat 5
1018 JA AMSTERDAM

Meld je aan

Amsterdam Smart City onderzoekt vier keer per jaar de mogelijkheden om data en nieuwe technologieën te gebruiken om stedelijke en maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, met de nadruk op verantwoorde digitalisering. Het doel is om data te gebruiken om steden veiliger, schoner en toegankelijker te maken, maar wat gebeurt er met alle data die wordt verzameld? Welke dilemma’s komen we tegen als we (persoonlijke) data verzamelen om de stad te verbeteren?

Op 30 mei is het thema de rol van dataverzameling in de Voedseltransitie. Een van de duurzame ambities in de Metropoolregio Amsterdam is bijvoorbeeld een lokale, transparante voedselketen. Maar: wat is lokaal? Wat is duurzaam? En hoe gaan we om met data in de voedselketen? Deze middag kijken de sprekers vanuit verschillende invalshoeken naar data en voedsel.

Zo komen Kees-Willem Rademakers (docent/onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam) en Jan Wester (directeur BDVC en kwartiermaker DVC Agri & Food) vertellen tegen welke dilemma’s zij aanlopen bij hun wens het inkoopbeleid voor de kantines van de HvA en de UvA lokaal en duurzaam te maken. En Flevo Campus directeur Lenno Munnikes vertelt over het project Supermarkt van de Toekomst, waarin de stichting onderzoekt hoe ze meer lokale producten in de supermarkt kunnen krijgen.