Food and the city

Supermarkt van de Toekomst

Vroeger. Vroeger haalden mensen hun eten uit de natuur. Later werden het gespecialiseerde winkels, zoals bakkers, groenteboeren, vishandelaars en slagers. En toen, nog helemaal niet zo lang geleden, was er iets nieuws: de supermarkt. Eén plek, waar je alles kunt krijgen.

Het werd een groot succes: tegenwoordig halen Nederlanders gemiddeld zo'n 70 procent van hun levensmiddelen bij supermarkten. Maar de supermarkt is niet onomstreden: van de ruim tienduizend producten die in veel grotere supermarkten te vinden zijn, is maar een klein deel echt gezond of voedzaam te noemen. Ook komt veel eten van ver, terwijl lokaal geproduceerd voedsel soms verstoken blijft van een publiek. Kan dat niet beter?

Bij Flevo Campus draaien we er niet omheen: ook wij gaan naar de supermarkt. Maar we doen meer. We maken de supermarkt stukje bij beetje beter. Hoe? Flevo Campus legt de regie bij de consument. We vragen aan de Almeerder: wat mis jij in de supermarkt? Wat eet en drink jij graag? Vanuit die antwoorden doen we onderzoek, maar kijken we ook wat het in de praktijk betekent om dingen te veranderen. Zo zetten we een bijvoorbeeld eigen lokale productlijn op onder de noemer: Flevo Lokaal.

Wil je weten welke Flevo Lokaal producten er nu in Almeerse supermarkten verkrijgbaar zijn? Kijk hier.

Lees ook

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website