Food and the city

Onderzoek

Help het onderzoek van Flevo Campus verder!

Begin dit jaar sloot Flevo Campus zijn programmareeks rond ‘De Boon van de Toekomst’ af met de publicatie van een whitepaper over bonenconsumptie. De publiekscampagne mag dan ten einde zijn, we gaan wél door met onderzoek - en jij kan ons helpen!
  •  Leestijd 3 minuten
20231021_151543(1)

Hoe kunnen we consumenten ertoe bewegen méér peulvruchten te gaan eten? Kunnen we hun koopgedrag in de supermarkt beïnvloeden, en zo ja, hoe dan? Twee jonge onderzoekers (Mette Beerda en Vera Stoop, zie hun profielen hieronder) zoeken momenteel bij Flevo Campus antwoord op deze vragen. Ze stelden samen een questionnaire op om, ieder vanuit haar eigen studiegebied en expertise, consumenten te bevragen over hun supermarktroutine en kook- en eetgewoontes. Help Vera en Mette met hun onderzoek en klik hier (of in de kolom hiernaast) voor de vragenlijst! Het invullen kost je ongeveer 7 tot 9 minuten. Alvast veel dank!

De tekst gaat verder onder de foto

Mette Beerda werkt als communicatiemedewerker en ontwerper bij Flevo Campus. Daarnaast volgt ze de master Klimaatpsychologie & Gedrag aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze doet daarvoor onderzoek naar de eiwittransitie en hoe de ‘gewone consument’ daarin kan worden meegenomen.

 

Vera Stoop studeert Integrated Product Design aan de TU Delft en gaat als ontwerper aan de slag met bevindingen uit de whitepaper. Met behulp van de user centered design-methode ontwerpt ze interventies om bonen en peulvruchten te integreren in het Nederlandse dieet. Hierbij ligt de focus van het onderzoek op het gedrag, de behoeften en de aspiraties van ‘de eter’ in de context van supermarkten.

  • Mette 2
  • Portret Vera Stoop
yin yangbonen

Flevo Campus startte vorig jaar het Boon van de Toekomst programma om te onderzoeken waarom er nog steeds (veel) te weinig peulvruchten worden gegeten, en hoe we dat eventueel zouden kunnen veranderen. De resultaten van dat onderzoek, plus een aantal aanbevelingen publiceerden we in een whitepaper, hier gratis te downloaden.

Wil je op de hoogte blijven?
Hou dan de Boon van de Toekomst-pagina in de gaten. En mocht je willen bijdragen, contact dan programmaleider Guus Nelissen via email.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website