Food and the city
Peulvruchten in alle soorten en maten

De Boon van de Toekomst

Al decennia weten we wat eigenlijk zouden moeten doen: meer bonen eten (en minder vlees). Peulvruchten (bonen zijn peulvruchten) zijn rijk aan eiwitten en dus uitstekende plantaardige vleesvervangers. Daarnaast zijn ze goed voor de biodiversiteit en het bodemleven. Bovendien zijn ze gezond. What's not to like? Toch eten Nederlanders nauwelijks nog bonen. Flevo Campus wil weten hoe dat komt en wat we kunnen doen om bonen aantrekkelijker te maken. In tegenstelling tot de (vele) campagnes die op dit gebied al gevoerd zijn en die zich vooral richten op het aantrekkelijker maken van de teelt en productie van bonen, zoekt Flevo Campus het antwoord op het bord. Kunnen bonen zo lekker zijn dat ze onweerstaanbaar worden? We gaan op zoek naar: de Boon van de Toekomst.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website