Agenda

FC-Café met Koen Bokhorst (VVD) en Meke Smeulders (D66)

Op woensdag 15 juni van 18:30 tot 20:30 organiseren we de eerste editie van FC-Café, een publieksbijeenkomst in café-setting waar beleidsmakers, ondernemers, boeren, voedselproducenten, wetenschappers of chef-koks hun mening met elkaar delen over actuele voedselvraagstukken. We trappen af met twee sprekers: Koen Bokhorst (raadslid Almeerse VVD) en Meke Smeulders (raadslid D66). Zij starten deze avond met hun visie op de (on)gezonde voedselomgeving in het stadscentrum van Almere.
Foodhub

Wat

Koen Bokhorst (Gemeenteraadslid VVD) en Meke Smeulders (Gemeenteraadslid D66)

Wanneer

Tijd

Waar

FC De Toekomst, Traverse 1a Almere

Meld je aan

Overweldigend aanbod

Onze leefomgeving is van grote invloed op wat we eten en hoeveel we eten. We eten te veel, te zout, te vet en te veel suiker. In de afgelopen jaren is deze omgeving steeds ongezonder geworden. Tijdens het winkelen, in de sportkantine, in de supermarkt of op het treinstation: overal waar je komt word je geprikkeld om een ongezonde voedselkeuze te maken. Verleidingen zijn overal, en soms zijn ze onmogelijk te weerstaan. De vraag is: is een ongezonde keuze maken een vrije keuze? In hoeverre is er sprake van een vrije keuze wanneer het overweldigende aanbod vooral bestaat uit fastfood?

De meningen over dit onderwerp lopen uiteen. Zo pleit de één voor een verbod op fastfood onder de achttien, de ander ziet ingrijpen door de overheid als ‘kruistocht tegen de fastfoodsector’. En als we het hebben over het gezonder maken van de voedselomgeving, wat verstaan we dan onder ‘gezond’? We nodigen Almeerders uit om actief deel te nemen aan het gesprek, om zo veel mogelijk verschillende invalshoeken aan het woord te laten. 

Wil jij aanwezig zijn bij deze gezellige en informatieve bijeenkomst en onder het genot van een (gratis) hapje en drankje meepraten over de rol van voedsel in jouw stad? Het FC-Café heeft een vrije inloop, maar we horen het graag als je aanwezig bent, zodat we rekening kunnen houden met hoeveel mensen er komen. Laar hier je gegevens achter.