Agenda

Open Lab sessie: Low Food Labs granen

Voor Low Food Labs granen proberen voedselproducenten met Flevolandse (voer)tarwe een product te maken dat mensen graag eten. Tijdens deze open lab sessie delen drie van hen hun ervaringen en resultaten, en worden deze geproefd en beoordeeld door smaakexperts.
DSCF5215

Wanneer

Tijd

Waar

Food Forum
Arboretum West 100
1325 WB Almere

Voor Low Food Labs granen zijn een aantal voedselproducenten aan het experimenteren met Flevolandse (voer)tarwe. Deze tarwe wordt vaak als tussenteelt verbouwd en vindt zelden zijn weg naar de consument. Meestal eindigt het als voer voor dieren. Zonde vinden wij bij Flevo Campus, omdat het een gewas is waar volgens ons veel meer mee gedaan kan worden.

Drie voedselproducenten komen deze open lab sessie laten zien hoe het hen verging en wat het opleverde. Wat lukte niet, wat lukte wel?

Na een korte introductie door Elzelinde van Doleweerd en Guus Nelissen van Low Food Labs presenteren deelnemers Boonzaak, Tortillería Taiyari en Mothers Kitchen Almere hun resultaten. Smaakexperts van Graanrepubliek, Boerderij van de Toekomst en Tomasu beoordelen de samples.

Meer info
Wil je meer weten over het Low Food Lab over granen, of heb je interesse om mee te doen? Neem dan contact op met projectleider Guus Nelissen: guus@flevocampus.nl.