Food and the city
© Paulus van Dorsten

Smaak van de Toekomst

Waarom eten mensen zoals ze eten? Die vraag is enorm belangrijk. Zeker als je wilt dat mensen in de toekomst duurzamer of gezonder gaan eten, zul je moeten begrijpen waarom mensen nu zo eten als ze doen.

Het antwoord is complex, want er spelen meerdere factoren. Wat mensen eten is in grote mate afhankelijk van de cultuur en van de omgeving waarin ze opgroeien. Maar het is ook afhankelijk van wat mensen nodig hebben om te kunnen leven: mensen vinden zout, vet en zoet bijvoorbeeld lekker en dat komt in belangrijke mate omdat de natuur ons zo geprogrammeerd heeft.

En daar komen we bij een belangrijk punt: een van de belangrijkste drijfveren voor mensen om iets wel of niet te eten is... SMAAK. Daarom richt Flevo Campus zich in Smaak van de Toekomst op het toevoegen, verbeteren, benoemen of creëren van (nieuwe) smaken. Zijn er bijvoorbeeld ondergewaardeerde, potentieel heerlijke reststromen te vinden? Of valt er juist meer te genieten door in het verleden te graven?

Hieronder vind je alle activiteiten die de campus binnen het Smaak van de Toekomst-thema onderzoekt (vaak in samenwerking met partners trouwens!).

Programmas

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website