Food and the city

Publicatie

Publicatie: Low Food Lab Chicken

In het voorjaar van 2023 ging een divers team voedselondernemers en -creatieven de uitdaging aan om met niet-gangbare delen van de kip producten te maken die geschikt zijn voor menselijke consumptie. De (verrassende!) uitkomsten zijn terug te vinden in een recent verschenen rapport.
Food Lab Oranjehoen

Het Low Food Lab Chicken is afgesloten met een publicatie. In het rapport kun je lezen wat de onderzoeksvraag was, hoe het onderzoek is opgezet en uitgevoerd, en wat de resultaten waren.

De publicatie is gratis te downloaden en bevat maar liefst 12 bijzondere recepten. Zo is er met bijvoorbeeld de huid, het hart, de lever en het karkas van de kip onder andere salami, sambal, mortadella maar ook zeep en porselein gemaakt!

Logo Low Food

Low Food

Low Food heeft zich ten doel gesteld om de Nederlandse gastronomie te veranderen. De organisatie wil de Nederlandse eetcultuur leidend maken op het gebied van duurzaamheid en inclusie. Flevo Campus is de belangrijkste partner van Low Food. Samen werken we aan een Nieuwe Nederlandse eetcultuur. Kijk voor meer events van Low Food op www.lowfood.nl.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website