Thera richt zich in haar werk voor Flevo Campus op het voedselvraagstuk van het samenbrengen van de vraag uit de stad met het aanbod uit de omgeving. Op basis van onderzoek onder de Almeerse bevolking wordt gekeken wat lokale gebruiken, voorkeuren en tradities zijn. Vervolgens ontwikkelt ze, met behulp van Almeerse receptontwikkelaars, producten die zowel veel ingrediënten uit de streek als productie in de omgeving samenbrengen. Uiteindelijk dienen deze producten in de lokale retail weer gemakkelijk verkrijgbaar te zijn voor de lokale bevolking.
Thera heeft een Honours Master Europees Beleid aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Vervolgens heeft zij ervaring als consultant op het gebied van marktonderzoek opgedaan, voordat ze als ondernemer haar eigen bedrijf in vriesverse babyvoeding opgezet heeft. In de retail is zij een nieuwe zuivelformule gestart waarbij het productaanbod zich richtte op zowel kwalitatief dierlijke zuivel rechtstreeks van de boerderij als plantaardige zuivel van lokale aanbieders. In het project Supermarkt van de Toekomst van Flevo Campus zet Thera deze ervaring in om de cirkel van de smaak van de stad Almere en de producten uit de polder rond te krijgen.
Een 'bumpy road' langs welwillendheid, voedselveiligheid en barcodes.
Flevo Campus werkt aan de lancering van een lokale productlijn