Food and the city

Challenge: Eet als een pionier

header blauw

De provincie Flevoland daagt chefs en koks uit

Flevolanders – pioniers van het eerste uur – kunnen vooroplopen in een gezondere en duurzamere wereld. Die heerlijke nieuwe wereld begint met een heerlijk nieuw gerecht. Daarom daagt Flevoland alle Flevolandse chefs & koks uit om te koken en te eten als pioniers! Iedereen die professioneel kookt, wordt uitgenodigd om mee te doen aan de challenge (lees hieronder meer) en kan zich kosteloos aanmelden voor de masterclasses gegeven door experts uit de voedsel- en horecawereld.

De masterclasses

In juli, augustus en september 2019 worden gratis masterclasses georganiseerd voor koks die willen pionieren met 80% groente, fruit, noten, zaden en paddenstoelen. Deze vinden plaats op 1 juli, 26 augustus en 23 september. De masterclasses worden gegeven door experts zoals Bas Cloo (Dutch Cuisine) en ‘smaakprofessor’ Peter Klosse.

De challenge

Alle professionele koks en aspirant-koks van wie de keuken in Flevoland staat, kunnen deelnemen aan de challenge door een gerecht in te dienen en dit drie weken op hun menukaart te zetten. Deze pioniersdis is uitgewerkt als recept en laat ons zien wat we kunnen koken met 80% groen en bevat in ieder geval Edamame (verse soja) en paddenstoelen. Uit alle inzendingen worden de 7 lekkerste pioniersgerechten van Flevoland gekozen. Doe gratis mee met de challenge en zet je pioniersdis op de kaart!

 

De Pionier is bekend!

De ‘Eet als een Pionier-challenge‘ van de Provincie Flevoland is ten einde. Met een eclectische cake waarin vooral plantaardige ingrediënten zitten, wist Eva Maurits van Eva’s Keukentuin de jury te overtuigen. Zij mag zich nu dé pionier van Flevoland noemen.

Meer informatie

www.eetalseenpionier.nl

eetalseenpionier@flevoland.nl 

 

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website