Food and the city

Eva eet als een pionier

De ‘Eet als een Pionier-challenge‘ van de Provincie Flevoland is ten einde. Met een eclectische cake waarin vooral plantaardige ingrediënten zitten, wist Eva Maurits van Eva’s Keukentuin de jury te overtuigen. Zij mag zich nu dé pionier van Flevoland noemen.
‘Edam-en-Eva Nut-a-cake’

Tijdens de finale van de challenge ‘Eet als een pionier!’ streden 8 (aspirant-) koks in een Masterchef-achtige setting om de titel 100% pionier. Eva Maurits overtuigde de jury te overtuigen met haar ‘Edam-en-Eva Nut-a-cake’ en mag zich nu dé pionier van Flevoland noemen. “De Flevolandse koks hebben ons tijdens de restaurantweken en in de finale laten proeven hoe lekker én duurzaam het menu van de toekomst kan zijn.” zegt gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

80% groen op het bord

Om in aanmerking te komen voor de challenge moesten de ingezonden gerechten voor tenminste 80% uit groente, fruit, noten, zaden en paddenstoelen bestaan. De challenge is onderdeel van Growing green proteins. Een programma opgezet door provincie Flevoland om de verduurzaming van ons voedselsysteem te stimuleren. De provincie heeft hierbij de hulp ingeschakeld van de ambassadeurs van de keuken, ‘de koks’, die met hun gerechten van de toekomst ons moeten inspireren om meer groente eten.

Gedeputeerde Jan Nico Appelman geniet van de finale

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website