Food and the city

Nieuws

Pannenbiermoment voor groenste hogeschool van Nederland

pannenbier

Een klein gezelschap van Aeres Hogeschool stond op het dak voor het hijsen van de vlag. Het merendeel van docenten en studenten keken op deze stormachtige dag mee met de livestream. Het waaide hard en storm was voorspeld, maar het dak zal er niet onder lijden, want dat moet nog worden gelegd. En zo wordt er geproost met pannenbier. “Dit is het startpunt naar de toekomst toe”, aldus Wil Bekkering. Het is de bedoeling dat de school met ingang van het studiejaar 2021-2022 in gebruik genomen wordt. Het streven is om het unieke gebouw officieel te openen in november.

Kern van de Campus

Samen met het onder andere het Food Forum en de Village vormt de nieuwbouw van Aeres Hogeschool de fysieke Flevo Campus. De campus is gelegen op het terrein waar volgend jaar de Floriade, de internationale tuinbouwtentoonstelling, zal plaatsvinden. De Flevo Campus ontwikkelt zich als kennisknooppunt op het gebied van gezonde voeding, gezond leven en een groene leefomgeving. Aeres Hogeschool Almere, met haar onderwijs- en onderzoeksportfolio, vormt de logische kern van Flevo Campus.

Benieuwd hoe het pand er op dit moment uit ziet? Aeres studenten Desirée en Nena maakten de eerste van een serie vlogs, hierin nemen ze je mee over het bouwterrein van ‘de groene long’, de bijnaam voor het nieuwe gebouw. Volg aankomende vlogs op het YouTube kanaal van Aeres Hogeschool.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website