Food and the city

Nieuws

Opening FC de toekomst

Op 14 maart openen we de deuren van onze locatie in de binnenstad van Almere. Hier onderzoeken we samen met Almeerders hoe Almere eet en hoe we van hieruit samen naar een duurzamer, gezonder en toekomstbestendiger voedselsysteem kunnen.
  •  Leestijd 2 minuten
20220228_190823[2]

Onderzoekslocatie in hartje centrum

In FC de Toekomst, de onderzoekslocatie van Flevo Campus, onderzoeken we hoe Almere eet en hoe we van hieruit samen naar een duurzamer, gezonder en toekomstbestendiger voedselsysteem kunnen. FC de Toekomst is gevestigd aan de Traverse 1a in het centrum van Almere en is vanaf 14 maart zeven dagen per week geopend. Op deze locatie werken studenten en onderzoekers aan voedselvraagstukken en werkt Flevo Campus samen met lokale partners en organisaties aan voedselinnovaties. 

De Volkskantine

De Volkskantine staat in de startblokken en wacht nog op groen licht voor een vergunning. De Volkskantine is een restaurant en een onderzoeksproject van Flevo Campus. De Volkskantine onderzoekt hoe we betaalbaar, goed eten tot een basisvoorziening kunnen maken en zal op de vrijdag, zaterdag en zondag geopend zijn.

Kom je langs?

Vanaf 14 maart ben je 7 dagen per week welkom.

Adres

Traverse 1a (tussen het Forum en de Esplanade)

Openingstijden

FC de Toekomst

Ma – di – wo – do van 12:00-18:00 uur

De Volkskantine

Vrij – za – zo van 12:00-20:00 uur

 

 

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website