Food and the city

Omroep Flevoland: Urker vissers krijgen prominente plek op Floriade

Urker vissers krijgen een prominente plek op de Floriade in 2022. Dat heeft wethouder Loes Ypma van Almere bekendgemaakt. De wethouder nam donderdag een Almeers onderzoek naar de Urker vissector in ontvangst.  
Schermafbeelding 2019-05-21 om 14.58.54

Bij de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade staat de groeiende stad van de toekomst centraal. Een belangrijke rol in de voedselvoorziening speelt vis. Met de Flevo Campus heeft Almere daarom onderzoek laten doen naar de rol van de vissector en de toekomst van Urk. Urk past volgens de wethouder prima bij de Floriade omdat daar kennis van de gehele wereld bij elkaar komt. En daar hoort volgens de wethouder de eigen regio natuurlijk ook bij.

Jelle van Veen van de Vereniging van Visgroothandelaren Urk is blij met de prominente plek op de Floriade. Zo kan volgens hem aan de wereld worden getoond hoe goed en duurzaam Urk economisch bezig is.

‘Kennisniveau moet omhoog’
Onderzoeker Marijn Molema van de Fryske Akademy bevestigt dat het goed gaat op Urk. De afgelopen drie jaar zijn er in de Urker vissector duizend banen bij gekomen. Maar om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien, moet het kennisniveau omhoog. HBO-instellingen in Almere kunnen helpen om het ondernemerschap te verbreden en innovatie in de vissector verder uit te werken.

Bron: Omroep Flevoland

Bekijk hier het hele interview terug met wethouder Loes Ypma.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website