Food and the city

Product

Nu in de schappen: Flevo Lokaal bietensiroop

Flevo Lokaal lanceert tussen nu en half september twee nieuwe producten. De eerste is een bietensiroop die vanaf vandaag in de schappen is te vinden. Op 11 september lanceren we tijdens de Verspillingsvrije Week (9 - 15 september) de Cris-Pea, een cracker gemaakt van reststromen kikkererwtenmeel.
  •  Leestijd 3 minuten
bietenbanner groot

Het Flevo Lokaal assortiment is uitgebreid met een nieuw product, dat vanaf vandaag op de bekende verkooppunten verkrijgbaar is: een veelzijdige, friszoete bietensiroop. De siroop is ontwikkeld in samenwerking met oud Food Pioneer Asha Rajak, die met haar bedrijf Artisan by Asha sinds 2017 duurzame, biologische limonadesiropen ontwikkelt. Omdat het gemaakt wordt met lokaal, biodynamisch bieten oersap zit de siroop boordevol antioxidanten.

Verrassend veelzijdig

Productontwikkelaar Jonah Koppe werkte de afgelopen maanden samen met Asha aan de ontwikkeling en fine-tuning van de siroop. Na diverse proeverijen op verschillende locaties, plus de informele lancering tijdens het Zomerbries festival op Utopia Eiland begin juli ging het in productie bij Roze Bunker. Het resultaat: een heerlijk en verrassend veelzijdig product. Zo kun je er behalve limonade of ijslolly’s ook cocktails mee maken, of op je salade sprenkelen!

Verwacht in september: Cris-Pea

Op 11 september staat de lancering van een tweede nieuw Flevo Lokaal product gepland: Cris-Pea, een heerlijke, lichte cracker gemaakt van kikkererwtenmeel. De lancering gebeurt tijdens de opening van het nieuwe Verspil me Niet Centrum in winkelcentrum Stadshart in Lelystad. Houd voor informatie over dit evenement, én de lancering van Cris-Pea onze website en socials in de gaten!

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website