Food and the city

Nieuws

Flevo Campus Summer School 2021

Ondernemen in de voedseltransitie, hoe doe je dat? Hoe zet je een idee, een onderneming of bedrijf in de wereld waarmee de transitie naar een gezond voedselsysteem wordt versneld? Met deze vragen gaan de deelnemers van de Flevo Campus Summer School aan de slag. In een week tijd krijgen ze een snelcursus over het voedselsysteem, over Flevoland en over ondernemen. Ze steken de handen uit de mouwen bij Flevolandse ondernemers én worden ondertussen klaargestoomd om zelf aan de slag te gaan.
  •  Leestijd 6 minuten
Flevo Campus Thumbnail (1)

De inschrijving voor de Summer School 2021 is gesloten.

De Summer School 2021 gaat door! Dit geliefde programma voor studenten en young professionals kan naar verwachting gewoon fysiek doorgaan. Het programma is ook dit jaar weer volledig corona proof ingericht. De Summer School vindt plaats van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus 2021. Aanmelden kan vanaf vandaag, tot en met 12 juli, via het inschrijfformulier. Op deze pagina vind je alle informatie over de Summer School.

Een Summer School in coronatijd?

Het bij elkaar brengen en opleiden van jonge professionals in het voedselsysteem is een van de belangrijkste activiteiten van Flevo Campus. Dat dat ‘bij elkaar brengen’ niet in fysieke vorm kon, was erg jammer. Vorig jaar hebben we het programma van de Flevo Campus Summer School, inclusief een week lang kamperen, corona-proof ingericht en dat doen we dit jaar uiteraard weer. Zodat we elkaar eindelijk weer écht kunnen ontmoeten.

Speciaal voor ondernemers in de dop

Dit jaar gaan we meer met onze ‘poten in de modder’ werken en de handen uit de mouwen steken. Deelnemers komen niet alleen alles te weten over de unieke geschiedenis van Flevoland en het voedselsysteem daar, maar werken ondertussen ook aan een eigen potentiële onderneming. We zijn dit jaar dus specifiek op zoek naar deelnemers die (op het punt staan te) beginnen met ondernemen. Heb jij een concrete wens voor een bedrijf? Of heb je de eerste stappen gezet als ondernemers? Dit programma sluit, vanuit individuele benadering, aan bij de fase waarin jij je op dit moment begint. Daarbij kun je ook veel leren van en je laten inspireren door een groep collega-ondernemers.

Over het programma

De Flevo Campus Summer School vindt plaats van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus. Op alle dagen is aanwezigheid verplicht. Van maandag tot en met donderdag krijg je in de ochtend workshops en colleges over voedsel, en werk je aan je eigen (potentiële) bedrijfsplan. ‘s Middags steek je de handen uit de mouwen bij ondernemers die bijdragen aan de voedseltransitie in Flevoland. Deze ervaringen hebben als doel om via meekijken en meehelpen kennis op te doen en praktijkvoorbeelden van dichtbij te zien. Dit op een praktische en zintuiglijke manier die ook voor veel teambuilding zorgt en de community van deelnemers en initiatieven hechter maakt. De Summer School wordt afgesloten met pitches (waarbij serieuze prijzen te winnen zijn om je onderneming verder op te zetten!) en een publiek evenement op de vrijdag. Houd hiervoor ook de avond vrij. De precieze invulling van het programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt, houd daarvoor deze pagina en onze social media in de gaten.

Praktische informatie

Wat: Flevo Campus Summer School

Waar: in en om Almere/Flevoland

Wanneer: van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus, inclusief vier overnachtingen en avondprogramma op vrijdag. Lunch en diner zijn inbegrepen (en natuurlijk een essentieel onderdeel van dit programma!)

Voor wie: studenten en young professionals uit binnen- en buitenland met interesse in voedsel, de relatie tussen stad en platteland, en ondernemen

Door wie: tijdens de Summer School komen vele sprekers en experts op het gebied van het (Flevolandse) voedselsysteem, de voedseltransitie, ondernemen en andere skills voorbij. De Flevo Campus Summer School wordt geprogrammeerd en georganiseerd door Food Hub, hét bureau voor voedselonderwijs in een veranderende wereld.

Overnachten: het programma duurt vijf volle dagen en is niet alleen een Summer School maar ook een Summer Camp. Deelname wordt alleen gehonoreerd als je aan alle vijf de dagen volledig mee kan doen. Er is voor iedereen kampeerplek beschikbaar in Almere. We vragen jullie je eigen campingspullen (tent, matje, slaapzak etc.) mee te nemen. Het kamperen is evenals de rest van het Summer School programma volledig corona-proof ingericht. Mocht je toch bezwaren hebben tegen het kamperen, laat het ons dan weten, dan zoeken we naar een oplossing.

Voertaal: Nederlands

Aantal deelnemers: maximaal 15. Bij meer dan 15 aanmeldingen worden deelnemers geselecteerd op basis van diversiteit en individuele motivatie.

Kosten: het programma vertegenwoordigt een waarde van €2.000. Flevo Campus biedt het programma kosteloos aan voor studenten en young professionals.

Aanmelden

Aanmelden kan t/m maandag 12 juli 2020, 23.59 uur, door het inschrijfformulier volledig in te vullen. Voor vragen of opmerkingen: mail naar info@flevocampus.nl

Meer informatie

Informatie over de Summer Schools van 2018, 2019 en 2020 vind je hier:

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website