Food and the city

Nieuws

Flevo Campus komt naar de binnenstad

Op 9 december ontving directeur Lenno Munnikes de sleutels van een winkelpand in het centrum van Almere, waarmee een grote wens van Flevo Campus in vervulling gaat: een ontmoetingsplek in het midden van de stad.
  •  Leestijd 2 minuten
IMG-20211206-WA0000 (1) (2)

Per 1 maart 2022 gaat deze ontmoetingsplek open. Het pand ligt aan de Groene Loper, de route tijdens de Floriade die van het centraal station, langs het Weerwater naar het Floriadeterrein zal leiden. Een goed momentum om de visie van Flevo Campus te introduceren aan de inwoners die nog niet weten wat Flevo Campus doet, en wat er speelt aan de overkant van het Weerwater.

Onderzoek, onderwijs en ondernemerschap

De drie pijlers van Flevo Campus – onderzoek, onderwijs en ondernemerschap – vormen de kern van de activiteiten die in het pand zullen plaatsvinden. Om invulling te kunnen geven aan hoe de stad van de toekomst eruit moet komen te zien, is de inbreng van Almeerders natuurlijk essentieel. Passanten kunnen in het pand altijd participeren in lopende onderzoeken en projecten. Daarnaast zullen er wekelijks allerlei activiteiten worden georganiseerd voor verschillende doelgroepen uit Almere, denk aan workshops, lezingen, filmvertoningen en een open podium.

De inbreng van Almeerders is essentieel

Ook biedt Flevo Campus ondernemers de mogelijkheid om hun plannen in de praktijk te brengen. Zo zal in de weekenden de eerste vestiging van de Volkskantine haar deuren openen, een initiatief van Floris Visser van stichting Public Food. Met de Volkskantine wil Floris Visser een nieuwe publieke voorziening voor gezonder eten bewerkstelligen. Hoe dit er precies uit ziet heeft Floris Visser uiteengezet in een ingezonden essay, waarmee hij dit jaar de Flevo Campus essaywedstrijd won.

Nu nog even verbouwen, begin 2022 meer nieuws!

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website