Food and the city

Nieuws

Flevo Campus in de Kookboekenparade

Flevo Campus participeert in de serie 'Kookboekenparade' van Omroep Flevoland. Vanaf 20 augustus komen bekende tv-koks en kookboekenschrijvers naar Almere om op zoek te gaan naar bijzondere producten en voedselinitiatieven: van wildpluk tot lokaal bier en van rivierkreeft uit het Weerwater tot een heerlijke vegan salade in de Volkskantine.
  •  Leestijd 2 minuten
kookboekenparade_2911FB3C57E41219C12588A2002FCADF

In de Kookboekenparade komen bekende tv-koks en kookboekenschrijvers ‘proeven van Almere’. Culinair journaliste en chef-kok Nadia Zerouali en boekhistoricus Garrelt Verhoeven (beide woonachtig in Almere) ontvangen bekende koks zoals: Yvette van Boven, Alain Caron en Joris Bijdendijk bij Flevo Campus op de Floriade. In de achtdelige serie gaan zij op zoek naar bijzondere producten en voedselinitiatieven: van wildpluk tot lokaal bier en van rivierkreeft uit het Weerwater tot een heerlijke vegan salade in de Volkskantine.

Eén van de thema’s van de Floriade 2022 is de voedselvoorziening in Almere. Hier worden momenteel tal van initiatieven ontplooid op het gebied van voedselinnovatie, maar ook op gebied van wildplukken en verzamelen van voedsel uit de natuur. Met het programma Kookboekenparade laten de culinair journaliste en boekhistoricus gasten uit de culinaire wereld kennis maken met Almere; met de uiteenlopende initiatieven en projecten op het gebied van (stads)landbouw, wildpluk en voedselbereiding.

Lenno Munnikes, progammadirecteur van Flevo Campus, introduceert een Almeers voedselinitiatief bij de gast van de dag. Initiatieven zoals: de stadsboerderij, een drijvende kas, wild geplukte groenten en kruiden tot tropische gewassen én de Surinaamse kas. Ze kiezen één gerecht uit het door hen geschreven kookboek en gaan op zoek naar de ingrediënten die hiervoor benodigd zijn. Ze reizen vanuit de Floriade naar de locatie in de omgeving van Almere om de ingrediënten voor het gerecht te verzamelen. Na terugkeer op de Floriade wordt in de containerkeuken van Flevo Campus met de Almeerse ingrediënten gezamenlijk het gerecht van die dag bereid.

De achtdelige serie Kookboekenparade is vanaf zaterdag 20 augustus tot en met zondag 9 oktober op tv te zien bij Omroep Flevoland. Elke zaterdag is er een nieuwe aflevering en op zondag wordt de aflevering herhaald.

 

Aflevering #1

Bekijk de aflevering van zaterdag 20 augustus:

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website