Food and the city

Nieuws

Flevo Campus Summer School 2022

De inschrijving voor de Flevo Campus Summer School is geopend. Ook dit jaar kunnen er vijftien talentvolle en gemotiveerde jongeren (18-35) deelnemen aan de enige echte foodcamp voor voedselprofessionals (in spé). Aanmelden kan tot en met 3 juli 2022.
  •  Leestijd 3 minuten
200826 - FCSS 2020 3 Webres 15

Voedsel en de consument

Dit jaar focust de Summer School op voedselvraagstukken vanuit het consumentenperspectief. We kijken naar thema’s als gedrag, culturele verschillen, gewoonten en voedselvoorzieningen. In workshops door diverse experts leer je als deelnemer waardevolle, life long skills, verbreed je je voedselnetwerk en krijg je de de kans om na afloop je ideeën en projecten tot de realiteit te brengen, gesteund door Flevo Campus.

Hoe ziet de Summer School eruit?

Van maandag tot en met vrijdag krijg je workshops en colleges over voedsel, en werk je met een klein groepje aan jullie eigen (project)plan. Ook steek je de handen uit de mouwen bij ondernemers die bijdragen aan de voedseltransitie in Flevoland. Deze ervaringen hebben als doel om via meekijken en meehelpen kennis op te doen en praktijkvoorbeelden van dichtbij te zien. Dit op een praktische en zintuiglijke manier die ook voor veel teambuilding zorgt en de community van deelnemers en initiatieven hechter maakt.

Voor wie?

Er zijn veel verschillende antwoorden op complexe voedselvraagstukken. Daarom nodigt Flevo Campus mensen met verschillende achtergronden en vanuit uiteenlopende disciplines uit om zich aan te melden. Van boer, horecamedewerker, voedseltechnologie student, hobbykok of diëtist. Meld je aan!

We zoeken:

  • Jonge mensen tussen de 18-35 jaar met een nieuwsgierigheid, dromen en ideeën over voedsel en ons voedselsysteem.
  • Denkers en doeners.
  • Iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Mensen die in Almere, Flevoland of daarbuiten wonen.
  • Iedereen die Nederlands kan spreken en/of verstaan.

Praktische informatie

Wat: Flevo Campus Summer School

Waar: in en om Almere/Flevoland, kampeerplek op De Stadsboerderij

Wanneer: van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus, inclusief vier overnachtingen. Lunch en diner zijn inbegrepen (en natuurlijk een essentieel onderdeel van dit programma!)

Door wie: tijdens de Summer School komen vele sprekers en experts op het gebied van het (Flevolandse) voedselsysteem, de voedseltransitie, ondernemen en andere skills voorbij. De Flevo Campus Summer School wordt geprogrammeerd en georganiseerd door Food Hub, hét bureau voor voedselonderwijs in een veranderende wereld.

Overnachten: het programma is niet alleen een Summer School maar ook een Summer Camp. Deelname wordt alleen gehonoreerd als je aan alle vijf de dagen volledig mee kan doen. Er is voor iedereen kampeerplek beschikbaar in Almere. We vragen jullie je eigen campingspullen (tent, matje, slaapzak etc.) mee te nemen. We houden tijdens het kamperen en de rest van het programma zoveel mogelijk rekening met de geldende RIVM richtlijnen.

Voertaal: Nederlands

Aantal deelnemers: maximaal 15. Bij meer dan 15 aanmeldingen worden deelnemers geselecteerd op basis van diversiteit en individuele motivatie.

Kosten: het programma vertegenwoordigt een waarde van €2.000. Flevo Campus biedt het programma kosteloos aan.

Aanmelden

Let op! De inschrijving is verlengd tot en met 3 juli 2022, 23.59 uur. Je kunt je inschrijven door het formulier volledig in te vullen. Voor vragen of opmerkingen: mail naar heleen@flevocampus.nl.

Meer informatie

Informatie over de Summer Schools van voorgaande jaren vind je hier:

FAQ

  • Ik heb geen kampeerspullen. Kan ik mee doen?

Houd er rekening mee dat we vijf dagen kamperen op De Stadsboerderij. Daarnaast hebben we een (binnen)ruimte en de Flevo Campus als uitvalsbasis voor workshops en onze lunches en diners. Mocht je geen kampeerspullen hebben, laat het even weten bij je inschrijving of stuur even een mailtje naar heleen@foodhub.nl, dan denken we met je mee.

  • Moet ik uit Flevoland komen of hier wonen om mee te kunnen doen?

Dat hoeft niet. We nodigen jonge mensen uit heel Nederland uit om zich aan te melden voor de Summer School. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een week lang naar Almere kunt komen.

  • Kost de Summer School geld?

De Summer School is kosteloos voor deelnemers. Voor de waarde die we bieden en afspraken met experts, sprekers en je groepsgenoten vragen we volledige commitment en participatie gedurende de hele week.

Het Europese project Food Wave moet Europese jongeren in staat stellen om op stedelijk niveau bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Jongeren worden door verschillende programma’s en activiteiten bewust gemaakt van de mogelijkheden om voedsel in onze steden duurzaam te produceren en consumeren.

 

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website