Food and the city

Verslag

Zuivel proeven in de binnenstad van Almere

Zuid-Afrikaanse melktaart, Surinaamse roomtaart, kaas op basis van bloemkool, aardappel of wortel, rauwe melk, twarog of paneer. De zuivelconsumptie in Almeerders is zeer divers. Op de zuivelproeverij in de binnenstad werden alle variaties volop geproefd. Het vormde de afsluiting van ons onderzoek naar de rol van zuivel in het voedselpatroon van Almeerders.
  •  Leestijd 1 minuut
FlevoCampus

De Zaak Zuivel

In een vijfdelige blog-reeks delen Lector Stedelijke Voedselvraagstukken Esther Veen en Flevo Campus onderzoeker Gaby van der Wens welke rol zuivel – dierlijk én plantaardig – inneemt in het voedselpatroon van Almeerders. Ze schreven over de bevindingen van de cijfers van de zuivelproductie en de weerspiegeling daarvan in het supermarktschap, de diversiteit in zuivelproducten in verschillende supermarkten en de resultaten van een consumentenonderzoek op onze eigen onderzoekslocatie.

De proeverij

De proeverij vond plaatsop 13 juli 2022 bij FC De Toekomst aan de Traverse 1a in Almere-Stad. Bijdragers aan de proeverij waren de Almeerse ondernemers van Sugar & Spice Creations, Veggieese, Boeren PitStop, Ganpat Masala en Surinaams Buffet. Bekijk hieronder de foto’s.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website