Food and the city

Zaterdag 31 augustus: Vier de smaak van Flevoland!

Op zaterdag 31 augustus organiseert Flevo Campus het gratis evenement ‘Vier de smaak van Flevoland!’ Een groots festijn op de Stadsboerderij Almere, waar de smaak van Flevoland door bekende lokale chefs op het bord van de bezoekers wordt gebracht. O.a. Nadia Zerouali en Gerhard Flantua koken een heerlijk Flevolands gerecht. Verder is er van alles te zien, te doen en te beleven op deze dag. Kom luisteren naar lezingen, ga op foodtour of wildplukexcursie, kijk de kunst af bij topchefs; de smaak van Flevoland is een feestje voor al je zintuigen! Gratis tickets zijn nu beschikbaar via de site.
Facebook-Event-1

Wat is de smaak van Flevoland?
De afgelopen twee jaar is er binnen Flevo Campus, dé wetenschappelijke verzamelplek voor stedelijke voedselinnovatie, intensief onderzoek gedaan naar de vraag: hoe smaakt Flevoland? Een vreemde vraag misschien, want hoe kun je nu bepalen waar een provincie naar smaakt? En toch zijn er al (voorlopige) antwoorden te geven. Op zaterdag 31 augustus tijdens ‘Vier de smaak van Flevoland!’ valt er van alles te doen, zien en vooral: proeven! Flevo Campus organiseert dit festijn als een ode aan de pioniersprovincie. Aan de boeren, de chefs, de ondernemers én de consumenten die samen de smaak van Flevoland bepalen.

Flevoland, provincie van pioniers
Welke producten en smaken definiëren de pioniersprovincie? Samen met smaakmakers als Nadia Zerouali organiseerde Flevo Campus in 2018 voor het eerst de Summer School waaruit ‘de smaak van Flevoland’ moest voortkomen. 25 jonge professionals dachten samen met chefs, boeren en producenten na over smaak en gingen met elkaar op zoek naar de typische smaak van Flevoland. Flevoland smaakt natuurlijk naar de aardappels, uien, kip en andere landbouwproducten waar de pioniersprovincie groot mee is geworden. Maar Flevoland smaakt ook naar de roti, pannenkoeken en couscous die de uniek diverse bewoners van de provincie ‘s avonds op tafel zetten. Wat we nu in elk geval weten: de smaak van Flevoland, die maken we samen.

Festival in de Almeerse wildernis
‘Vier de smaak van Flevoland!’ vindt plaats op zaterdag 31 augustus, van 09.30 tot 14.30 uur, op de Stadsboerderij Almere (Kemphaanpad 14). De toegang is gratis; reserveer wel even een gratis ticket via smaakvanflevoland.nl! Op het festival zijn strippenkaarten te koop waarmee tegen een vriendelijke prijs drie gerechten van Flevolandse chefkoks geproefd kunnen worden. O.a. Nadia Zerouali en Gerhard Flantua koken een heerlijk Flevolands gerecht. Meer namen worden snel bekendgemaakt. Naast proeven en eten zijn er volop activiteiten te doen, ook voor kinderen. Tip voor bezoekers uit Almere: kom op de fiets!

Praktisch
Vier de smaak van Flevoland!
Zaterdag 31 augustus || 09.30-14.30 uur
Stadsboerderij Almere
Kemphaanpad 14, 1358 AC Almere
Toegang: gratis
Meer info: smaakvanflevoland.nl

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website