Food and the city

Nieuws

Whisky van Flevolandse Wei

De Flevolandse brouwerij Artemis doet samen met Aeres hogeschool onderzoek naar de mogelijkheden om een unieke whisky te produceren op basis van wei. Haegens whisky is een innovatieve en “eigenweise” whisky van Flevolandse bodem.
  •  Leestijd 1 minuut
whiskey

Slimme lokale reststromen

Naast het gebruik van lokale biologisch geteelde ingrediënten, is wei een belangrijke basis voor de whisky. Wei wordt normaliter gezien als een reststroom van de kaasproductie. Onterecht volgens de oprichters van Haegens whisky die hun wei lokaal afnemen bij Kaasboederij De Polderzoom in Dronten. Wei bevat allerlei soorten (melk)suikers, aminozuren en mineralen die conventionele grondstoffen mogelijk kunnen vervangen. Naar verwachting wordt het onderzoek in april 2022 afgerond.

Het project is tot stand gekomen met de kennisvoucher van de Flevo Campus. Wil je meer weten over de kennisvouchers of dit project? Neem dan contact op met Ronald Talen; projectleider Horizon Flevoland voor de Flevo Campus.

Hij is te bereiken onder telefoonnummer 06-50406961 en e-mailadres ronald@horizonflevoland.nl

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website