• menu

  Veerkracht als opdracht: denkers over voedsel

  Opnieuw brengt Flevo Campus een jaaroverzicht uit in de vorm van een essaybundel. Wat bracht voedseljaar 2020? Covid, Brexit, Black Lives Matter... De impact van deze gebeurtenissen op het voedselsysteem is enorm geweest. Daarover - en over nog zeven andere onderwerpen - gaan de essays in 'Veerkracht als opdracht'.

  Veerkracht als opdracht

  Het was al geen eenvoudige opgave om voedsel gezonder en duurzamer te maken, maar het jaar 2020 deed er nog een flinke schep bovenop. Het was het jaar van de Covid-19-pandemie, de Brexit en Black Lives Matter, het jaar waarin duidelijker werd dan ooit dat zich terugtrekkend wereldleider Amerika tot op het bot verdeeld is en waarin Nederlandse boeren eens te meer te hoop liepen tegen stikstofmaatregelen. Als er iets is wat 2020 ons leert, is het dat we veerkracht moeten tonen. Hoe we ons voedselsysteem inrichten is niet in beton gegoten; het kan allerlei vormen aannemen. Is de Brexit behalve een drama in vierendertig delen ook een kans? Wat kunnen we leren van Support Your Locals? Wat gebeurt er als we ‘de’ consument serieus nemen? En wat kan het stedelijk voedselsysteem van de toekomst leren van traditionele landbouwtechnieken?

  Meld je aan voor de boekpresentatie en Meet-Up over deze essaybundel woensdag 16 december! >>

  Flevo Campus bundelt elk jaar de beste essays over het (stedelijk) voedselsysteem van de toekomst. In Veerkracht als opdracht staan bijdragen van:
  Herman Lelieveldt, Stephen Satterfield, Kelly Streekstra, Sebastiaan Aalst, Marian Stuiver, Charles C. Mann, Sigrid Wertheim-Heck, Anke Brons, Lenno Munnikes, Hester Dibbits, Joris Lohman, Frank Verhoeven en Emily Whyman.

  Bestel de essaybundel via je lokale boekhandel >> 

  Voorpublicaties

  Benieuwd naar de essays maar wil je eerst even voorproeven? Dat kan, van een aantal stukken uit de bundel is een (online) voorpublicatie verschenen.

  Eerdere essaybundels van Flevo Campus (De buik van de stad uit 2018 en Boze boeren, LED-lampen en kipdino’s uit 2019) zijn ook als ebook verschenen. De publicaties zijn hier gratis te downloaden.