Food and the city

Tweede editie Floriade Festival groot succes

Het was druk in het weekend van 15 en 16 juni, tijdens de tweede editie van het Floriade Festival in Almere Centrum en op het Floriadeterrein. Belangstellenden naar de ontwikkelingen op het toekomstige Expoterrein werden het hele weekend per boot naar het terrein vervoerd. Ruim 5.000 mensen hebben hier vol enthousiasme gebruik van gemaakt. Gidsen gaven aan boord voorlichting over de Expo. Ook konden bezoekers uitstappen om de laatste ontwikkelingen met eigen ogen te zien. In de Floriadekas op het Forum gaven ondernemers in het klein een voorproefje van wat bezoekers in 2022 tijdens de Expo kunnen verwachten. Daarnaast was er informatie over het ontstaan van de nieuwe duurzame stadswijk op het Floriadeterrein.
floriade-festival_35.jpg__1160x512_q85_crop_subsampling-2

In de stad werden ondertussen de nieuwste trends op het gebied van elektrificatie en mobiliteitsoplossingen getoond en konden bezoekers zien hoe van afval weer grondstoffen worden gemaakt. Ook was er een modeshow van hergebruikte kleding en een SWOP kledingruil. In diverse kooktheaters in Almere Centrum werd gekookt met lokale producten, er was een streekmarkt met regionale producten en een fietstocht langs de groenste plekken in Almere.

Floriade Expo 2022
Het Floriade Festival was een voorproefje van wat er in 2022 op de Expo te zien zal zijn. Floriade Expo 2022 staat in het teken van de Groene Stad van de Toekomst. Tijdens het Floriade Festival werd benadrukt hoe belangrijk groen in de stad is en konden bezoekers alvast inspiratie opdoen over hoe ze zelf groener kunnen leven. Er stonden verschillende workshops, lezingen, markten en andere activiteiten in de thema’s Groen, Voeding, Energie en Gezondheid op het programma. De vier subthema’s van Floriade Expo 2022.

Meer eten uit de korte keten!
Vanuit Flevo Campus werd het manifest ‘Meer eten uit de korte keten!’ onder de aandacht gebracht. Dit manifest werd opgesteld door de deelnemers van de Flevo Campus Denktank 2019. Meer informatie (en het manifest) zijn hier te vinden.

 

via Floriade.nl

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website