Food Pioneers
De Food Pioneers vertellen wat hen drijft
Nederlanders halen ruim 70 procent van hun voedsel uit de supermarkt. Met vele tienduizenden producten in het schap is de supermarkt een symbool van hoe goed we het hebben. Maar de supermarkt heeft ook schaduwkanten: hij staat symbool voor de verstoorde relatie tussen producent en burger, rücksichtlos globaliseren en plat consumentisme. Maar zo hoeft het niet te zijn...
Flevo Campus wil de supermarkt toekomstbestendig maken. Met een reeks eigen producten onder de noemer Flevo Lokaal verkennen we wat daar voor nodig is. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten waarin supermarktondernemers uit Almere samenkomen met beleidsmakers, onderzoekers en natuurlijk de Almeerder zelf. Zo democratiseren we de supermarkt.
De Food Pioneers vertellen wat hen drijft
Het aanbod in de hedendaagse supermarkt is uitgebreider dan ooit. Tienduizenden producten - het merendeel voedsel - vullen de schappen. Tegelijkertijd hebben ...
Internationale erkenning voor Flevo Campus
Leonie Ruhe brengt met haar merk MamasChai een theedrank op de Nederlandse markt met de authentieke smaak van Indiase Masala chai. Haar deelname aan het Food ...
In onze serie over Food Pioneers vandaag aan het woord: Tjerk Zumpolle van Fermi Foods. Fermentatieproducten zijn goed voor darmflora, lang(er) houdbaar en du...
Al decennia weten we wat eigenlijk zouden moeten doen: meer bonen eten (en minder vlees). Peulvruchten (bonen zijn peulvruchten) zijn rijk aan eiwitten en dus...
Speels meer bonen eten
Eindresultaten kokumilab gepresenteerd
Knollen en kolen een rijk mondgevoel meegeven
Begin dit jaar sloot Flevo Campus zijn programmareeks rond ‘De Boon van de Toekomst’ af met de publicatie van een whitepaper over bonenconsumptie. De publ...
Vorige week was de Week van de Schooltuin, een jaarlijks terugkerende week vol activiteiten voor scholen, gemeenten en schooltuinondersteuners in heel Nederla...
In 2030 woont twee derde van de wereldbevolking in steden. Al die mensen voorzien van voedsel vergt een enorme inspanning, en het voedsel komt vaak van ver. I...
Laura de Grave volgt hyperlokaal vers
Vorig jaar waren de schooltuinlessen een succesvol onderdeel van de Floriade. Dit jaar zijn er weer schooltuinlessen gegeven, ditmaal aan leerlingen van OBS D...
Buitengewoon Almere helpt kwetsbare gezinnen aan verse groenten en fruit.