Food and the city

Locaties

Je vindt Flevo Campus op het Floriadeterrein bij Almere. In 2022 – het Floriadejaar – ligt Flevo Campus binnen de grenzen van de Floriade waardoor bezoek en activiteiten aan bijzondere regels zijn gebonden. Ook opent voorjaar 2022 een locatie in de binnenstad, waar inwoners van de stad Almere aan de slag gaan met vraagstukken uit hun eigen voedselomgeving.

volledig gerealiseerde campus

De plek

Flevo Campus bestaat uit het nieuwe gebouw van Aeres Hogeschool, het Food Forum (het paviljoen van de provincie Flevoland tijdens Floriade) en startersdorp the Village , waar beginnende voedselondernemers begeleid hun onderneming kunnen starten. Tijdens de Floriade komen hier nog verschillende kavels en gebouwen bij, waar onder andere het Low Food Lab, een initiatief dat zich richt op de Nederlandse eetcultuur, zich zullen vestigen.

De fysieke campus is volop in ontwikkeling. Na Floriade zal Flevo Campus onderdeel van een nog te ontwikkelen, duurzame woonwijk zijn. Zie hieronder beelden van de bouw van de campus, maar kom zeker langs want de ontwikkelingen gaan snel!

Hoe kom je er?

Het bezoekadres is Arboretum West 100, 1325 WB Almere. Stel uw navigatie in op het adres Lesplaats, Almere. Daar kunt u de auto parkeren en loopt u richting restaurant View en gaat u, voordat u het terrein van View opgaat, rechtsaf het Bergsmapad op. Na ca. 100 meter vervolgt u uw weg naar links over het geasfalteerde pad. Aan het eind ziet u paviljoen Food Forum voor u liggen. De looproute is ca. 10 minuten.

FC De Toekomst

In FC de Toekomst, de onderzoekslocatie van Flevo Campus, onderzoeken we hoe Almere eet en hoe we van hieruit samen naar een duurzamer, gezonder en toekomstbestendiger voedselsysteem kunnen. FC de Toekomst is gevestigd aan de Traverse 1a in het centrum van Almere en is vanaf 14 maart zeven dagen per week geopend. De locatie wordt gedeeld met eetvoorziening en onderzoeksproject: De Volkskantine.

FC de Toekomst

Ma – di – wo – do van 12:00 – 18:00 uur

De Volkskantine

Vrij – za – zo van 12:00 – 20:00 uur

Floriade

De Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. Lees meer over wat Floriade behelst en wat je er allemaal kunt doen op de site. Wil je op bezoek komen, neem dan contact op via info@flevocampus.nl voor meer info. Kom je voor een specifiek evenement, volg dan de instructies zoals die vermeld staan in de communicatie daaromtrent.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website