Food and the city

Locaties

Je vindt Flevo Campus aan de zuidoever van het Weerwater op het voormalig Floriadeterrein bij Almere. Tot 1 februari 2023 tref je ons ook in de Volkskantine aan de Traverse in Almere centrum.

volledig gerealiseerde campus

De plek

Flevo Campus bestaat uit het gebouw van Aeres Hogeschool, het Food Forum (tijdens de Floriade het paviljoen van de provincie Flevoland, nu restaurant) en startersdorp the Village, waar beginnende voedselondernemers begeleid hun onderneming kunnen starten. Tijdens de Floriade kwamen hier nog verschillende kavels en gebouwen bij, waaronder het Low Food Lab, een initiatief dat zich richt op de Nederlandse eetcultuur.

De toekomst

Over de twee kavels aan de zuidoostkant van de huidige campus is Flevo Campus nog in gesprek met de gemeente Almere, die ondertussen het voormalig Floriadepark tot duurzame woonwijk Hortus ontwikkelt. In die wijk zal Flevo Campus een kloppend hart van kennis en innovatie zijn. Studenten van binnen en buiten Almere zullen er studeren, onderzoekers en ondernemers vinden er elkaar. Met Flevo Campus geeft Almere Nederland een kenniscentrum over voedsel met een geheel eigen karakter.

Hoe kom je er?

Het bezoekadres is Arboretum West 100, 1325 WB Almere. Stel uw navigatie in op het adres Lesplaats, Almere. Daar kunt u de auto parkeren en loopt u richting restaurant View en gaat u, voordat u het terrein van View opgaat, rechtsaf het Bergsmapad op. Na ongeveer 100 meter vervolgt u uw weg naar links over het geasfalteerde pad. Aan het eind ziet u paviljoen Food Forum voor u liggen. De looptijd is circa 10 minuten.

FC de Toekomst

In FC de Toekomst, de onderzoekslocatie van Flevo Campus, onderzoeken we hoe Almere eet en hoe we van hieruit samen naar een duurzamer, gezonder en toekomstbestendiger voedselsysteem kunnen. FC de Toekomst is gevestigd aan de Traverse 1a in het centrum van Almere en is zeven dagen per week geopend. De locatie wordt gedeeld met eetvoorziening en onderzoeksproject De Volkskantine.

FC de Toekomst

Ma – di – wo – do van 12:00 – 18:00 uur

De Volkskantine

Vrij – za – zo van 12:00 – 20:00 uur

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website