Food and the city

Onderzoek

Over eten en waar je vandaan komt

Heeft de plek waar je vandaan komt invloed op wat je eet? En heeft het ook invloed op volgende generaties? Onderzoeker Melissa Korn zou je graag deze vragen stellen.
  •  Leestijd 3 minuten
photo-1489710020360-66e504159b43

Ik eet cultuur

Bovengenoemde vragen staan centraal in het onderzoek van Melissa Korn voor Flevo Campus. Om hier achter te komen interviewt ze geïnteresseerden: het liefst meerdere personen uit één familie, bijvoorbeeld zoon en moeder of nicht en oom. Omdat Flevo Campus zich op Flevoland en in het bijzonder Almere richt, komt bij voorkeur in ieder geval één van hen uit Almere. Specifieke kennis over een bepaalde keuken is hierbij niet nodig.

Waarom doen we dit onderzoek?

De Nederlandse eetcultuur is veel meer dan stamppot en stroopwafels. Mensen uit verschillende windstreken hebben ingrediënten en gerechten gebracht die niet meer uit Nederland weg te denken zijn. We zijn benieuwd in hoeverre deze kennis wordt overgedragen en of dat invloed heeft op het aanbod van winkels.

Wat kun je verwachten?

Melissa: “Voor het interview kom ik bij je langs of spreken we online of telefonisch af. Ik stel je vragen over wat je koopt, kookt en eet; over het verschil tussen Nederlands eten en het eten uit jouw land van herkomst en sluit af met een aantal praktische vragen zoals woonplaats en geboortejaar. Gemiddeld duurt het interview 45 tot 60 minuten. Het interview neem ik op zodat ik mijn aandacht kan houden bij het gesprek in plaats van de aantekeningen. De data wordt alleen binnen het kader van het onderzoek gebruikt. Mochten er andere doeleinden uit voortvloeien dan vragen we eerst om toestemming. Doe je mee? Mail me dan op melissa@ikeetcultuur.nl”.

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website