Food and the city

Openbaar college ‘Ondernemend eten’

Flevo Campus TT Selectie Webres � Jaap van den Biesen-18-lr

UPDATE: vanwege het coronavirus gaat dit openbare college niet door op 9 april. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

 

Welke verschillende rollen speelt de burger in de transitie naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem? Daarover gaat veel van het onderzoek dat wordt gedaan vanuit het lectoraat Voedsel en Gezond Leven van Aeres Hogeschool Almere. Op donderdag 9 april wordt hierover een openbaar college gegeven. 

Tijdens het openbaar college presenteren de lector en promovendi van Voedsel en Gezond Leven het jaarboek ‘Ondernemend eten’. Hierin lichten zij elk hun eigen onderzoek toe over hoe de Almeerse burger de transitie naar duurzaam en gezond eten vormgeeft. Verwacht een interessante blik op de rol van mens, stad en voedsel in het uitdagende vraagstuk van voedselvoorziening in de toekomst. De onderzoeken geven gezamenlijk antwoord op de vraag wat het aandeel van de burger is in de transitie naar een beter voedselsysteem. Na afloop krijgen aanwezigen het jaarboek mee naar huis.

Met lezingen van:

Sigrid Wertheim-Heck

Lector Voedsel en Gezond Leven bij Aeres Hogeschool Almere. Centraal in haar lectoraat staan de alledaagse, veelal routinematige, consumptiepraktijken van verschillende bevolkingsgroepen in de context van de dynamische stadsregio Almere.

Koen van der Gaast

Promovendus bij Aeres Hogeschool Almere en de WUR. Koen doet onderzoek naar de rol van ondernemerschap in de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. In zijn onderzoek gaat hij in op hoe burgers in Almere het voedselsysteem verduurzamen.

Jan Eelco Jansma

Promovendus bij Aeres Hogeschool Almere en onderzoeker aan de WUR. Jan Eelco’s onderzoek richt zich op de praktijk van stedelijke planning. Dit vraagstuk onderzoekt hij aan de hand van een uniek experiment: de wijk Oosterwold in Almere.

Anke Brons

Promovendus bij Aeres Hogeschool Almere (i.s.m. WUR). Anke doet onderzoek naar de vraag in hoeverre duurzaam en gezond voedsel toegankelijk is voor diverse groepen inwoners van de stad Almere, om te achterhalen wat een ‘inclusief’ voedselsysteem betekent in de praktijk.

Praktische informatie

Wat: Openbaar college ‘Ondernemend eten’
Wanneer: donderdag 9 april 2020, 15:30 – 17:30 uur (inloop vanaf 15:00 uur)
Waar: Stadhuis Almere, Vergaderzaal ‘Stad’ (Stadhuisplein 1, Almere)

Aanmelden

Ben je erbij? Leuk! Meld je aan door een mailtje te sturen naar j.overdijk [at] aeres.nl

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website