Food and the city

Video

Ontdek de culinaire schatten van Almere

Food blogger (en vlogger) Jonneke de Zeeuw, bekend van haar platform Mooncake, gaat in heel Nederland op zoek naar verborgen culinaire schatten. Ook in Almere heeft ze haar adressen. Check nu de video over het smaakvolle Almere dat je (misschien) nog niet kende.
  •  Leestijd 5 minuten
DSCF7927

Jonneke de Zeeuw laat al jaren zien waar je als food lover het best kunt eten. Ze weet als geen ander de beste verborgen restaurantjes en eettentjes op te sporen en bericht er op haar eigen manier smakelijk over. Een van haar focuspunten is de enorme culinaire rijkdom die de grote verscheidenheid aan culturen die Nederland rijk is met zich meebrengt. En Almere spant daarin zo’n beetje de kroon: ‘hier wonen en eten zo’n 160 nationaliteiten met en bij elkaar!’

In Almere gaat Jonneke op bezoek bij Hany’s Place, een snackbar waar je ook het Egyptische vegan streetfood koshari kunt krijgen. Daarna schuiven we aan bij het Syrische Barada, waar je de kibbeh meshwi (een gerecht met gehakt en bulgur) kunt eten, en bij het Zuid-Indiase restaurant Kessariya, waar je dosa (een soort crêpe van gefermenteerd en dus lichtzuur beslag) moet proberen. En ten slotte bij Baramaribo, een Surinaamse cateraar en restaurant in Almere Haven, dat specialiseert in de bara (een soort kruidige, hindoestaanse oliebol). Bekijk de video hieronder, dan zie je het zelf!

Jonneke schreef voor Flevo Campus eerder een essay over de culinaire weelde die een diverse samenleving met zich meebrengt. In haar essay reist ze door heel Nederland, en doet ook Almere aan. Het essay werd gepubliceerd in de Flevo Campus essaybundel Oestersalons, bakkeljauwbitterballen en donutzaken. Ter ere van de publicatie maakten Flevo Campus en Jonneke ook de video.

Ben je in Almere en heb je honger, treed dan zeker in de voetsporen van Jonneke en ga langs bij deze culinaire ondernemers!

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website