Food and the city

Nieuws: Almere uitgeroepen tot een van de pionierssteden in wereldwijd Food Initiative

skyline_almere__1_

Mooi nieuws dat deze week werd bekendgemaakt tijdens het EAT Forum in Stockholm: de Ellen MacArthur Foundation begint een driejarig, wereldwijd project waarin steden en bedrijven samen aan slimme, circulaire voedseloplossingen werken. ‘Flagship Cities’ zijn Londen, New York en São Paulo, waar bedrijven als Danone, Nestle en Veolia al samen optrekken met lokale overheden om voedselvraagstukken op te lossen. Daarnaast is er een community opgezet van deelnemende pionierende steden over de hele wereld. Almere is er één van, naast onder meer Barcelona, Lissabon, Milaan en Rio de Janeiro. Flevo Campus vervult in dit project een belangrijke rol.

De Ellen MacArthur Foundation werkt wereldwijd samen met bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen aan circulaire oplossingen voor de grootste vraagstukken van deze tijd. Dit nieuwe Food Initiative is het eerste project dat volledig rondom voedsel is opgezet. Samen met het bedrijfsleven zoeken de deelnemende steden naar slimme circulaire oplossingen voor hun voedselvraagstukken. Doel van het project is om wereldwijd aandacht te vragen voor mogelijkheden van de circulaire economie, en daarmee de transitie naar een duurzaam voedselsysteem te versnellen. Zo ontstaat een community van 20+ steden met honderden miljoenen inwoners wereldwijd. De komende drie jaar zal de Ellen MacArthur Foundation in de deelnemende steden bouwen aan een netwerk van pionierende (circulaire) restaurants, supermarkten, foodmerken, waste managers, overheden en andere voedselveranderaars om gezamenlijk verder te werken aan een circulair, regeneratief voedselsysteem. In Almere ligt dat netwerk er natuurlijk al grotendeels in de vorm van Flevo Campus.

Dit initiatief is gebaseerd op het report Cities and Circular Economy for Food, dat de MacArthur Foundation tijdens het World Economic Forum (januari 2019) presenteerde. Lees meer over dit project op de website van de Ellen MacArthur Foundation.

 

 

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website