Naveen Balamurugan runt Mother’s Kitchen, een voedselbedrijfje dat vooral tradiotioneel Indiase beslagsoorten maakt. Het bedrijf begon half als onderneming, half als sociaal concept. Almere kent een relatief grote Indiase populatie. Naveen wilde met name de vrouwen uit die groep meer bij de samenleving betrekken door ze op serieuze schaal de traditionele en arbeidsintensieve producten uit de (hindoestaans) Indiase keuken te laten bereiden. Daarmee kwamen de vrouwen (moeders, meestal, vandaar: Mother’s Kitchen) hun eigen huis uit én hielpen zij tegelijkertijd andere moeders die nu supervers en volledig traditioneel beslag of paneer (Indiase witte kaas, traditioneel zelfgemaakt en heel vers. Lijkt ergens een beetje op feta) konden afhalen.
Dat aspect aan Mother’s Kitchen heeft een tijd gefunctioneerd, maar het organiseren van de community is een vak apart en uiteindelijk liep dat onderdeel van Mother’s Kitchen op zijn eind. Maar het beslag maken bleef. Naveen en zijn collega’s maken momenteel zo’n vijf soorten traditioneel beslag: adai, appam, idli dosa, ragi en pesarattu. Daarnaast maakt hij ook graag ghee, een soort geklaarde boter. En als het even meezit binnenkort (dit wordt geschreven in januari 2023) ook weer paneer!